Metode de a pierde în greutate fara a tine diete, dovedite stiintific

Posted by Alin Marinescu on Thursday, May 3, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetarile sugereaza ca aproximativ 9 din 10 persoane care încearca sa slabeasca apeland la diete vor esua. Oamenii de stiinta spun ca odata cu scaderea brusca în greutate, metabolismul încetineste si el, iar rezultatele întarzie sa apara.

Oamenii de stiinta au descoperit ca pe masura ce organismul scade în greutate, metabolismul încetineste. Expertii sunt de parere ca dietele extreme si detoxifierile cu suc nu reprezinta o strategie pe termen lung pentru mentinerea unei greutati normale. Tot ei spun ca exista cateva obiceiuri simple care pot ajuta la mentinerea unei greutati optime, scrie businessinsider.com  

Hidratarea 
Un studiu realizat în 2016 pe un numar de 18.000 de americani a constatat ca cei care beau mai multa apa au consumat zilnic mai putine calorii. De asemenea, consumau cantitati mai mici de zahar, grasimi, sare si colesterol decat ceilalti participanti. 

7-8 ore de somn pe noapte 
Cercetarile publicate în 2013 în revista Nature Communications au aratat ca persoanele care nu se odihnesc suficient ajung sa consume alimente cu continut ridicat de calorii, epuizarea fiind unul din factorii care contribuie la dezechilibrul alimentar. 

Micul dejun obligatoriu 
Studii recente ale Clinicii Mayo au descoperit ca oamenii care renunta la micul dejun acumuleaza cinci pana la opt kilograme într-un singur an. Specialistii spun ca micul dejun ar trebui sa fie consistent, punandu-se accentul pe proteine, vitamine si nutrienti. 

Mese planificate în fiecare zi   
Un plan alimentar zilnic este cea mai buna metoda de a va tine departe de tentatii. Achizitionati cateva caserole de dimensiuni potrivite si umpleti-le cu humus, chipsuri de legume sau mix de fructe uscate si nuci. 

Sport dimineata 
Studiile au aratat ca persoanele care fac sport dimineata pot arde pana la 20% mai multa grasime corporala în timpul antrenamentelor, deoarece trebuie sa foloseasca mai multe grasimi stocate pe post de combustibil. 

Din dieta nu trebuie sa lipseasca quinoa, cerealele integrale si orezul brun 
Cereale integrale cum ar fi ovaz, quinoa si painea integrala reprezinta o modalitate excelenta de a va satisface pofta de mancare si de a oferi organismului senzatia de satietate. În plus, acestea sunt bogate în potasiu, fier si vitamina B. 

Permiteti-va sa va bucurati de alimentele care va plac 
Daca exista un lucru pe care dieteticienii si expertii în nutritie îl recomanda, este faptul ca interzicerea consumului alimentelor preferate duce la frustare si stres. Fara a uita masura, permiteti-va sa va bucurati de doua cuburi de ciocolata, o felie de pizza sau prajitura preferata.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: metode de a pierde în greutate fara a tine diete  dovedite stiintific