Metoda noua pentru tratarea calvitiei. In ce consta

Posted by Alin Marinescu on Saturday, June 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetatorii japonezi experimenteaza o noua tehnica de regenerare a tesutului capilar. Aceasta ar urma sa creasca si volumul capilar. Testele vor incepe in iulie pe animale, urmand ca, ulterior, sa fie facute pe pacientii cu alopecie androgenica, potrivit adevarul.ro, care citeaza EFE. 

Noua procedura consta in obtinerea a trei tipuri de celule stem din tesutul capilar folosind foliculi ai pacientului. Acestia sunt apoi tratati in laborator pentru a fi regenerati si apoi reimplantati in scalpul pacientului. Foliculii capilari regenerati se implanteaza prin suturi de nailon pentru ca acestia sa induca cresterea parului, noteaza centrul. Prin aceasta metoda se pot cultiva intre 5.000 si 10.000 fire de par, se arata intr-un comunicat al Centrului de cercetare Riken care  colaboreaza cu compania de medicina regenerativa Organ Technologies. 

Actualele transplanturi de par presupun scoaterea firelor de la ceafa si plasarea lor in zona frontala. Insa, nu se obtine si o crestere a volumului capilar. Cercetatorii japonezi preconizeaza ca noua metoda va duce la indesirea parului si spera sa o poata folosi in siguranta si fara riscuri de alergii sau tumori pentru pacienti pana in 2020.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: metoda noua pentru tratarea calvitiei. in ce consta