Merele, tărâţele de ovăz şi grapefruitul scad colesterolul rău

Posted by admin. on Tuesday, January 13, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Dieta bogată în kilocalorii şi grăsimi "rele" duc la creşterea colesterolului în organism. Medicii nutriţionişti avertizează că persoanele care au un nivel crescut al colesterolului în organism sunt predispuse la boli cardiovasculare. Pentru că grăsimile saturate sunt greu de ocolit din cauza stilului alert al vieţii, nutriţioniştii recomandă ca zilnic să aducem în dietă alimente care ajută la scăderea colestero­lului "rău". Astfel, me­rele, tărâţele şi gra­pefruitul sunt ali­mente care scad nivelul colesterolului din sânge. Stu­diile de specialitate au ară­tat că persoanele care mănâncă zilnic două mere prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de afecţiuni cardiace, deoarece fructul previne depunerile de grăsime pe artere.

Tărâţele de ovăz sunt o importantă sursă de fibre solubile în apă. Potrivit nutriţioniştilor, fibrele solubile ajută la blocarea absorbţiei colesterolului în organism.

Grepefruitul este şi el pe lista alimentelor benefice, datorită conţinutului bogat de fitochimicalele, compuşi esenţiali pentru scăderea colesterolului. Cu toate acestea, specialiştii atrag atenţia asupra acestui fruct, deoarece poate interacţiona cu anumite medicamente, inclusiv statinele. Astfel, se recomandă consultarea medicului înainte de includerea grapefruitului în dietă, pentru a evita agravarea diferitelor boli.

sursa: gandul.info

In : Stiri din Sanatate 


Tags: dieta  colesterolul rau  nutritionisti  mere  tarate de ovaz  alimente benefice