Menta combate racelile si stimuleaza circulatia

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 20, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru menta

In afara de aroma specifica, menta are calitati medicinale deosebite, fiind un remediu natural pentru imbunatatirea digestiei, calmarea durerilor de cap, dar si un bun aliat pentru sanatatea ficatului.

Ceaiurile din menta sunt recomandate si in problemele respiratorii, in acest caz terapeutii recomandand inhalatii. in afara de ceai, menta poate fi utilizata si sub forma de ulei. Acesta calmeaza durerile de cap si migrenele daca este aplicat la tample si la ceafa. Uleiul poate fi folosit si in cosmetica, datorita puternicului efect antibacterian. Aplicat pe piele (neaparat diluat in apa), acest ulei inlatura punctele negre si acneea. De asemenea, o infuzie cu menta (o lingurita la o cana cu apa fierbinte) este un tonic foarte eficient pentru pielea obosita.

Menta taie pofta de mancare

Ceaiul de menta este indicat in curele de slabire, deoarece combate senzatia de foame si stimuleaza digestia. Ceaiul se prepara din 30 g de frunze proaspete de menta, peste care se toarna un litru de apa clocotita. Se infuzeaza cateva minute, iar apoi se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Nu se beau mai mult de trei cani cu ceai pe zi. Pentru un gust mai exotic se poate combina cu ceai verde. Atentie! Nu beti ceaiul de menta in cantitati mari, pentru ca poate duce la constipatie. 

in afara de aroma specifica, menta are calitati medicinale deosebite, fiind un remediu natural pentru imbunatatirea digestiei, calmarea durerilor de cap, dar si un bun aliat pentru sanatatea ficatului. Ceaiurile din menta sunt recomandate si in problemele respiratorii, in acest caz terapeutii recomandand inhalatii. 
in afara de ceai, menta poate fi utilizata si sub forma de ulei. Acesta calmeaza durerile de cap si migrenele daca este aplicat la tample si la ceafa. Uleiul poate fi folosit si in cosmetica, datorita puternicului efect antibacterian. Aplicat pe piele (neaparat diluat in apa), acest ulei inlatura punctele negre si acneea. De asemenea, o infuzie cu menta (o lingurita la o cana cu apa fierbinte) este un tonic foarte eficient pentru pielea obosita.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: menta combate racelile si stimuleaza circulatia