Menopauza poate fi privita si altfel

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 20, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Aflata la varsta de 45 de ani, Jenni Murray a ajuns la medic unde i-au fost confirmate suspiciunile - era la menopauza si specialistul ii recomanda un tratament care sa o scape de simptomele specifice. Cand a aflat ca nu va mai putea avea copii, a fost de-a dreptul usurata, intrucat femeile petrec o viata intreaga protejandu-se - ba pentru ca nu vor sa devina mame inainte de casatorie, ba pentru ca nu vor o familie prea numeroasa. Si in timp ce unele femei privesc pierderea fertilitatii ca fiind un aspect deprimant, Jenni s-a bucurat, intrucat, potrivit celor scrise in materialul publicat de dailymail.co.uk, menopauza este o perioada la fel de bogata ca oricare alta din viata unei femei, dar cu mai multa libertate si mai mult timp pentru tine. 

Unele dintre cele mai frumoase si active femei cunoscute sunt trecute de 60 de ani, precum Helen Mirren, Judi Dench sau Joan Bakewell. “Sa imbatranesti in viata publica este un aspect secundar. Daca te vezi doar ca fiinta sexuala, setata pe reproducere, cu siguranta este o perioada destul de greu de lasat in urma. Dar pentru mine, chiar si mama fiind,  a fost doar o parte trecatoare. Eu am fost intotdeauna pretuita si m-am pus in valoare, prin prisma altor aspecte”, a declarat baroneasa Shirley Williams in legatura cu anxietatea pe care multe femei o resimt in urma pierderii fertilitatii. Singurul lucru pe care Jenni Murray il regreta in ceea ce priveste menopauza este faptul ca a acceptat sa ia tratamente hormonale pentru a usura simptomele firesti din aceasta perioada. Dupa 10 ani de tratament, femeia s-a confruntat cu cancer la san si este convinsa ca nu s-ar fi intamplat asa daca lasa natura sa-si urmeze cursul firesc. 

“Daca as mai repeta experienta, as imbratisa schimbarile si as intampina cu bucurie libertatea absentei menstruatiei. As face tot posibilul sa imi protejez inima cu exercitii si nu as mai fuma. Si as urma sfatul dat unei foste colege de catre Katie Boyle, una dintre vedetele de televiziune ale anilor ’60 si ’70. Cand a fost intrebata daca ia tratamente hormonale, Katie a raspuns: “Nu, draga. Evantaie, draga, evantaie. Intotdeauna am unul elegant la mine. ””

In : Stiri din Sanatate 


Tags: menopauza poate fi privita si altfel