Meniul care te scapa de grasime si toxinele din organe

Posted by Alin Marinescu on Saturday, January 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru apa cu lamaie si ghimbir

Atunci cand ne ingrasam nu depunem grasime doar intr-o singura zona, pentru ca altfel ar fi mult mai usor sa slabim. Mancarea nesanatoasa se depune si la nivelul organelor interne, ingreunand buna lor functionare. Din pacate, nu toata lumea are timp sa faca exercitii fizice zilnic si sa adopte un regim alimentar sanatos, motiv pentru care o bautura care sa le faca pe toate ar fi ideal.
 
O astfel de bautura este doar din ingrediente naturale, pe care le avem la indemana si nu ar fi un efort prea mare sa ni le procuram. Partea buna este ca putem sa facem o cantitate foarte mare pe care sa o pastram la frigider si sa consumam zilnic din ea chiar si atunci cand nu dispunem de prea mult timp liber. Licoarea nu ofera doar beneficii pentru slabire si mentinere, ci ne scapa de grasimea corporala si ne ajuta sa eliminam toate toxinele acumulate la nivelul ficatului, rinichilor si a colonului. Poate nu stiati, dar este dovedit ca multe afectiuni apar din cauza imbolnavirii acestor organe.
 
Trebuie sa mentionez ca dintre toate zonele corpului, grasimea abdominala este cea mai grea de combatut si asta pentru ca pielea este destul de sensibila, iar daca mai avem si o digestie deficitara, se favorizeaza acumularea caloriilor nu doar la burta, ci peste tot in jurul abdomenului.

Cum se face bautura de slabit si curatare?
 
Nu ai nevoie de prea multe ingrediente dupa cum se poate si vedea:
 
3 litri de apa
1 kg de lamai sau lime
6 legaturi de patrunjel
1 plic de bicarbonat de sodiu
2-3 linguri de ghimbir pudra – optional
 
*Bautura se prepara altfel decat te-ai obisnuit. Ingredientele nu se maruntesc in blender, ci se fierb. Trebuie sa ai grija sa tai patrunjelul si lamaile foarte marunt si sa le adaugi intr-o oala in care sa pui 3 litri de apa, dupa care sa lasi la fiert la foc mic pentru 2-3 ore. Atunci cand observi ca amaestecul se reduce la jumatate, inseamna ca bautura este gata. Siropul obtinut il vei scurge si-l vei pune intr-un borcan de sticla mare si inchis ermetic sau intr-o sticla inchisa ermetic. Vei obtine o cantitate suficienta pentru o cura de 2 saptamani, dupa care daca vrei sa slabesti si mai mult, poti sa-ti faci iar bautura, respectand aceiasi pasi.
 
Cu toate ca bautura aceasta ajuta la combaterea grasimii corporale, in special a celei abdominale, nu uita ca vei beneficia si de o detoxifiere a celor mai importante organe, respectiv ficatul, colonul si rinichii. Ele sunt responsabile cu filtrarea toxinelor din alimentele consumate, asa ca trebuie sa le ajutam sa faca fata si sa le acceleram procesele. Pentru rezultate cu adevarat deosebite, trebuie sa consumati si anumite alimente, recunoscute pentru curatarea organismului de toxine si grasime. Astfel de alimente ar fi legumele, fructele, verdeturile si semintele. Mai jos vei gasi un meniu recomandat de cei mai importanti medici in domeniul nutritiei:
 
Micul dejun – quinoa cu prune ( semintele de quinoa in combinatie cu fibrele din prune sunt o combinatie puternica pentru curatarea organismului, iar in plus vei beneficia si de un aport ridicat de minerale si vitamine absolut necesare pentru pierderea kilogramelor in plus)
 
Reteta se face in felul urmator:
 
½ cana de seminte de quinoa
4-5 prune congelate si taiate marunt
1 lingura de ghimbir ras sau pudra de ghimbir
1 lingura de seminte la alegere ( in, chia, floarea-soarelui)
1 cana de apa pentru a fierbe semintele de quinoa
Jumatate de lingurita de nucsoara
2 linguri de lapte de orez sau lapte de cocos ( a nu se confunda cu apa de cocos sau uleiul de cocos)
 
*Quinoa trebuie sa fiarba 10 minute in apa cu nucsoara si ghimbir, dupa care adaugi si restul ingredientelor.

Gustare – poti lua 2-3 gustari intre cele 3 mese principale ale zilei, dar ai grija sa fie sub forma de smoothie proaspat si natural; acestea pot fi facute din orice fruct, bazati-va mai mult pe:
 
Kiwi
Lamai
Ananas
Avocado
Grapefruit
Castraveti
Coacaze
Afine
Ghimbir
Turmeric 
Piper cayenne
 
Pranz – 1 bol cu lapte de migdale cu legume si fructe si poti alege alimente precum:
 
Banane
Coacaze sau afine congelate ( fructele mov sunt pline de antioxidanti care favorizeaza slabirea si curatarea organismului) sau poti alege fructe si legume verzi
Seminte la alegere ( quinoa, chia, in, mac, susan, chimen)
1 lingura de indulcitor natural ( stevie, sirop de artar, melasa, etc) 
Cina – ghiveci de legume fierte sau supa de legume si poti alege dintre:
 
Conopida
Broccoli
Varza
Ciuperci Shitake
Telina
Ceapa rosie
Seminte de chia sau chimen
Ardei iute, paprika sau curry
Usturoi
Patrunjel
Marar
 
*Nu uitati sa consumati zilnic muraturi, pentru ca ajuta la slabire.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: meniul care te scapa de grasime si toxinele din organe