Medicamentul secret al iernii. Iata 4 beneficii

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru vascul

Vascul
are proprietati vasodilatatoare, antispasmodice, antitumorale, de aceeea este recomandat în tratarea mai multor afectiuni. Totodata, are un continut bogat de vitamina C si flavonoizi.

De ajutor femeilor aflate la menopauza
Bufeurile, transpiratiile si palpitatiile care însotesc menopauza pot fi tratate cu ceai de vasc. Se bea cate o cana pe zi, cand apar aceste manifestari. si ciclurile menstruale abundente pot fi normalizate cu ajutorul vascului.

Este necesar sa bei, 6 luni, cate o cana de ceai preparat din aceasta planta, în fiecare dimineata. Ca sa-l prepari, iei o lingura de planta maruntita, peste care torni 250 ml de apa rece. Se lasa la macerat pe timpul noptii. Dimineata, îl strecori.

Regleaza tensiunea arteriala
Vascul este indicat si persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala. Se bea, timp de sase saptamani, ceai de vasc. Se beau cate trei cani pe zi timp de trei saptamani, doua cani timp de doua saptamani si o cana timp de o saptamana.

Te scapa de balonare
Neplacerile digestive, precum ulcerul, dar si balonarea se vindeca mai usor cu ajutorul pulberii din vasc. Se obtine din tulpina uscata, pe care o macini. Se ia cate o lingurita, de doua ori pe zi, înainte de masa.

Colina, un nutriment care se gaseste în aceasta planta, împiedica acumularea de grasimi în ficat. De aceea, este bine sa faci o cura cu ceai de vasc timp de 45 de zile pe an.

Grabeste vindecarea infectiilor respiratorii
Fiind bogat în flavonoizi, dar si în vitamina C, vascul este de mare ajutor atunci cand ai racit. Tusea este calmata cu ajutorul unei cani cu ceai de vasc.

Totodata, pulberea obtinuta din aceasta planta, cate o lingurita de doua ori pe zi, creste imunitatea. Poti apela si la un extract de mladita de vasc, 30 de picaturi pe zi.

si starile nervoase se reduc daca tii o cura de minimum trei luni, perioada în care bei zilnic, dimineata si seara, cate doua cani cu ceai de vasc. Copiii sub 18 ani, femeile însarcinate si cele care alapteaza nu trebuie sa bea ceai de vasc.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: medicamentul secret al iernii. iata 4 beneficii