Medicamentul marijuana vs drogul marijuana

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 3, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru marijuana

Marijuana este o planta ce a fost folosita din cele mai stravechi timpuri pentru tratarea durerilor cronice, stimularea apetitului si vindecarea astmului. Desi la noi înca este o substanta controversata, în SUA se afla pe lista medicamentelor aprobate de FDA tocmai din 1940. Sunt si studii care arata ca folosirea marijuanei ca medicament, dar ca si drog, a crescut în ultimii ani si doar în 2001 au aparut 2 milioane de noi consumatori.
Dupa cum probabil stii, marijuana este cunoscuta sub numele de iarba în argou si se obtine prin uscarea frunzelor si semintelor canepii indiene. Are o culoare verde, gri sau maro închis si arata exact ca tutunul taiat foarte fin. Din marijuana se poate obtine si hasisul, care este mult mai concentrat. Consumatorii de droguri recreationale fumeaza marijuana în pipa, sau sub forma tigarilor. Cei mai exhibitionisti o includ si în produse alimentare. Cu siguranta ai auzit, sau poate chiar ti-ai dorit sa încerci faimoasele negrese cu hasis.

Desi marijuana poate fi folosita ca medicament pentru multe boli si este în general inofensiva, ea se poate transforma foarte usor într-o substanta periculoasa daca nu este consumata cu masura. Cei care o fumeaza ocazional se vor simti relaxati si vor avea mai multa pofta de mancare. Dependenta de marijuana va face aceste stari permanente, dar în plus va aduce cu sine stari frecvente de melancolie, si chiar depresie. Cei care consuma marijuana în mod regulat se vor confrunta cu stari de anxietate, vor avea gura uscata, dureri acute în piept si dupa o perioada mai lunga de timp vor avea probleme chiar si cu plamanii.

Dar, daca tii acest obicei sub control totul va fi în regula. Substanta activa aflata în marijuana este THC-ul. Acesta este si cel mai important indicator care face diferenta între marijuana ca drog si marijuana ca medicament. Cei care urmeaza o medicatie bazata pe marijuana primesc o doza destul de mica de THC. Cu cat valoarea THC-ului este mai ridicata, cu atat substanta este mai puternica pentru organism, devenind astfel un drog. Aici apare si dependenta. Aflat în sange, THC-ul actioneaza la nivelul creierului, încetinindu-ti reactiile, miscarile corporale, facandu-te sa te simti mai relaxat. Dar poate de asemenea sa cauzeze senzatia de voma si pierderi de memorie. Pentru ca ofera senzatia de relaxare, marijuana este utilizata în scop medicinal pentru a înlatura durerile osoase si musculare. Consumata în exces îti va sterge amintirile si te va transforma într-o leguma. Linia între bine si rau este foarte subtire si consta într-o concentratie putin mai mare de THC.

În general marijuana este consumata ca si tigara. Efectul sau apare imediat si dureaza între cateva minute si doua ore. Daca e consumata dupa masa efectul sau va dura mai putin, o ora sau chiar 30 de minute.

Medicamentul marijuana
Numeroase studii au analizat efectele marijuanei asupra organismului si rezultatele au fost clare. Astfel, nu mai putem nega beneficiile acestei substante. Marijuana poate trata nenumarate boli si atenua durerile fizice acute. Pana acum a fost folosita pentru a trata glaucomul, o boala grava ce afecteaza membranele globului ocular si poate cauza orbire.
De asemenea, THC-ul consumat în doze mici poate regla tensiunea din organism, fiind adesea folosit de hipertensivi. Mai multi ani la rand, aceasta substanta a fost utilizata pentru a trata scleroza multipla. Marijuana actioneaza asupra sistemului nervos, împiedicand deteriorarea acestuia.

Unii pacienti bolnavi de cancer sustin ca s-au simtit mult mai bine dupa ce au consumat marijuana medicinala. Aceasta substanta i-a ajutat sa manance mai bine, plus ca înlatura durerile, starile de ameteala si îmbunatateste circulatia sangelui.

Singura problema a tratamentului pe baza de marijuana este ca în timp devine ineficient. Toleranta organismului la aceasta substanta creste încet, dar sigur. Astfel, în ani, pacientii ajunga sa aiba nevoie de o concentratie tot mai mare de THC pentru a obtine aceleasi efecte ca la început.

Drogul marijuana
Desi marijuana este un medicament excelent, multi oameni folosesc aceasta substanta ca si drog recreational, pentru a se destinde dupa o zi lunga de munca sau pentru a se distra mai bine la petrecerea din weekend.

Nimic rau pana acum, dar marijuana consumata în exces poate afecta grav organismul si poate fi chiar letala. Mai precis, pentru o persoana de 75 de kilograme 21 de grame vor fi mai mult decat suficiente pentru a o omorî.

Aici vorbesc de cei care folosesc marijuana medicinala pe post de drog, pentru a obtine acea senzatie mult dorita de high. Nici nu vreau sa pomenesc de cei care cumpara marijuana de la dealerul din blocul vecin. De multe ori acele plante sunt amestecate cu nenumarate substante deosebit de toxice, metale si otravuri, devenind astfel mult mai periculoase. Dependenta de marijuana îti va deteriora rapid starea de sanatate, te vei confrunta cu stari depresive tot mai des si viata ta sociala va fi grav afectata.

Vei avea nevoie de doze tot mai mari, iar procurarea marijuanei va deveni principala ta ocupatie. Nici nu are sens sa enumer în continuare pericolele ce îi pandesc la fiecare colt pe dependenti, este destul de evident ca marijuana consumata excesiv nu se împaca cu un mod de viata sanatos.

Asadar, oricat de tentanta ar fi aceasta noua forma de relaxare încearca sa o eviti pe cat posibil. Foloseste marijuana doar în scop medicinal, pentru a scapa de dureri sau a-ti trata glaucomul, daca vei suferi vreodata de asa ceva. Daca nu, pentru relaxare, iesi la o plimbare cu rolele, încearca yoga sau pilates, alearga, danseaza. Toate sunt cai excelente de a te relaxa!

sursa: kilocalorii.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: medicamentul marijuana vs drogul marijuana