Medicamentele care pot distruge masa osoasa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, September 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Exista o serie de medicamente, care, luate pe o perioada lunga, pot contribui in mod substantial la reducerea masei osoase.

Glucocorticoizi: sunt prescrise pentru a trata artrita reumatoida, lupus si astm. 

Inhibitori ai aromatazei: sunt utilizati pentru a trata anumite tipuri de cancer de san. 

Depo-Provera: este un contraceptiv frecvent prescris. Folosirea acestor medicamente pentru o lunga perioada de timp poate creste riscul de osteoporoza.

Alimentele obisnuite din alimentatia occidentala (pizza, paine alba, chipsuri de cartofi, zahar si alte alimente prelucrate) promoveaza un mediu acid in organism. Pentru a atinge si mentine un pH neutru, corpul tau va recupera minerale importante, cum ar fi calciu, fosfor, zinc si dioxid de siliciu din tesuturi alcaline, cum ar fi oasele. Limitati alimentele acide, cum ar fi zaharul, cerealele, produsele lactate, cofeina si alcoolul, si cresteti cantitatea de legume care echilibreaza pH-ul, cum ar fi dovlecelul si castravetele.

Echilibreaza hormonii. Hormonii paratiroizi, estrogenul, progesteronul si cortizolul au toti o influenta asupra sanatatii osoase. Cand un hormon este deficitar, provoaca un efect de domino care dezechilibreaza alti hormoni, reducand absorbtia de calciu si daunand oaselor. Daca sunteti o femeie la menopauza sau un barbat cu niveluri anormal de scazute de energie, consultati un endocrinolog pentru a testa nivelul hormonilor si pentru a dezvolta un plan complet de echilibru hormonal.

Feriti-va de excesul de calciu. Calciul nu este singurul jucator in densitatea oaselor. De fapt, multi oameni au prea mult calciu in corpul lor; acest lucru poate contribui la pietre la rinichi, dureri articulare si posibil boli de inima. Vitamina K2 regleaza depunerile excesive de calciu si sustine integritatea osoasa.

Pentru a va stimula sanatatea osoasa, incercati activitati de rezistenta fizica. Activitatea fizica ar trebui sa includa exercitii de relaxare (intindere) pentru a mentine exercitiile de articulatie si exercitii de muschi pentru a va sustine oasele.
 
Consolidati muschii din jurul oaselor pentru a va sustine mai bine structura. O rezistenta la banda elastica este o modalitate excelenta de a adapta exercitiile la abilitatile dvs. si este, de asemenea, blanda asupra articulatiilor si tendoanelor. Dar daca aveti osteopenie, osteoporoza sau artrita, incercati sa mergeti sau sa utilizati o masina eliptica sau orice altceva.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: medicamentele care pot distruge masa osoasa