Medicamente care pot ingrasa

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, December 5, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru medicamente

Nu doar mancatul excesiv sau problemele legate de glanda tiroida ingrasa. Exista si medicamente care pot ingrasa, deoarece intervin in procesul normal de metabolizare al alimentelor, arata recente studii facute de americani.

De mentionat este faptul ca doar 5% dintre cazurile de supraponderalitate sunt cauzate de medicamentele administrate in exces. De fapt, este vorba despre medicamente care cresc foarte mult pofta de mancare.

Printre acestea se numara antidepresivele si insulina. Persoanele care se afla sub tratament cu antidepresive se pot ingrasa intr-o luna cu cel putin 2 kilograme. Este bine ca persoanele care au nevoie de aceste medicamente sa ceara sfatul medicului pentru a le prescrie pilule ce contin substante care nu au efecte secundare asupra poftei de mancare.

Pe lista medicamentelor care pot duce la ingrasare se afla si antipsihoticele. Administrarea acestor medicamente pot duce la ingrasare cu pana la 5 kilograme pe saptamana, mai ales daca persoanele care le iau nu sunt supravegheate de medic.

Si anumite medicamente care trateaza alergiile (antihistaminicele) pot creste pofta de mancare. Efectele acestora variaza insa de la persoana la persoana. Pe langa starea de somnolenta pe care o induc, cresc apetitul culinar.
Cat despre medicamentele care trateaza reumatismul, trebuie stiut ca acestea transforma energia in depozite de grasime. Corticosteroizii orali iau caloriile din depozitele de energie si le transforma in grasime pura.

Una dintre solutii este schimbarea medicamentelor cu unele care sa nu creasca pofta de mancare. Pentru asta e nevoie de avizul unui medic. Cateva kilograme in plus nu strica, mai ales daca vorbim despre persoanele care au imunitatea scazuta si sunt anorexice. Cand ele se acumuleaza intr-un timp foarte scurt, e semn ca ceva nu functioneaza bine in organism.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: medicamente care pot ingrasa