Marea si soarele, remediul perfect in combaterea insomniei

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, May 16, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mare soare

Cercetatorii britanici au ajuns la concluzia, in urma unor studii, ca marea ne ofera numeroase beneficii, actionand ca un remediu perfect impotriva insomniei. Oamenii de stiinta din Marea Britanie le recomanda persoanelor care sufera de tulburari de somn sa mearga cat mai des la mare. Climatul marin are efecte benefice asupra sistemului nervos.

De asemenea, privitul indelung al apei marii ajuta la eliminarea stersului acumulat, informeaza Rador.

Persoanele care sufera de boli cardiovasculare si de circulatie defectuoasa a sangelui trebuie sa petreaca cat mai mult timp in statiunile si sanatoriile de la mare. Marea are efecte benefice asupra persoanelor care sufera de hipertensiune, contribuind la scaderea tensiunii arteriale. Persoanelor hipertensive li se recomanda sa petreaca cat mai mult timp in climatul marin, care ajuta la scaderea tensiunii si duce la aparitia senzatiei de somnolenta. Aceste persoane se simt minunat la mare, dorm suficient si profund.

De asemenea, briza marii contribuie la reglarea functiilor cailor respiratorii, transformandu-le in mult mai rezistente la virusi si boli, intarind imunitatea, creand o prima bariera impotriva bolilor pe parcursul intregului an. Medicii recomanda ca atunci cand ne hotaram sa mergem inr-o vacanta sa optam in primul rand pentru un sejur la mare. De asemenea, cercetatorii britanici ne amintesc ca in timpul unui sejur la mare ar trebui sa inotam zilnic foarte mult sau sa facem sport chiar pe malul marii. Specialistii le recomanda celor care locuiesc in zonele limitrofe marii sa gaseasca mereu refugiu la mare, dupa o zi grea de munca pentru a elimina stresul.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: marea si soarele  remediul perfect in combaterea insomniei