Mancati struguri! Beneficiile pentru sanatate sunt uimitoare!

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, September 7, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru struguri rosii

Strugurele este fructul vitei de vie si se numara printre cele mai cultivate fructe din lume, potrivit unui raport realizat in 2010 de mai multe asociatii de viticultori. Iata beneficiile strugurilor pentru sanatate, atunci cand sunt consumati cu tot cu coaja.

Sa trecem in rezerva ce contin strugurii. Acestia sunt bogati in carbohidrati, zahar, fibre alimentare, tiamina, riboflaxina, resveratrol, vitamina B6, vitamina B12, vitamina C, vitamina K, calciu, fier, magneziu si fosfor.

Beneficiile strugurilor pentru sanatate

1. Resveratrolul, substanta care da culoare rosiatica spre mov a strugurilor negri, produce un hormon numit adiponectina care are grija de vasele tale de sange. Resveratrolul creste intoleranta la glucoza, imbunatatind astfel functia de producere a insulinei.

2. Nu e de mirare ca strugurii sunt cele mai cultivate fructe, dupa portocale. Fibrele si mineralele care se gasesc in struguri detoxifiaza organismul si ajuta persoanele care se confrunta cu probleme ale stomacului precum constiparea sau balonarea.

3. Continutul de zahar si mangan poate fi tradus prin plus de energie. Un ciorchine este suficient pentru a spune „pa” oboselii, asa ca mananca mai des struguri, mai ales daca muncesti multe ore pe zi.

4. Si ficatul iti va multumi daca introduci strugurii in masa ta zilnica. Pilofenolii din strugurii negri sunt o adevarata mana cereasca pentru ficati, curatandu-i de toxine.

5. Nu arunca samburii din struguri! Acestia contin un ulei gras care reduce colesterolul rau din sange, deci sunt bineveniti in curele de slabire.

6. Semintele de struguri, introduse in cremele hidratante, potenteaza efectul antirid al acestora. Semintele contin vitamina PP, eficienta pentru refacerea celulelor si a elasticitatii pielii. De asemenea, s-a constatat in urma numeroaselor cercetari facute de cosmeticieni, ca masca cu vin rosu intinereste tenul mai repede decat orice produs de infrumusetare bazat in exclusivitate pe substante chimice. Tocmai de aceea, in ultima vreme, tot mai multe firme care produc creme pentru corp introduc extract din sambure de struguri in compozitia acestora.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mancati struguri! beneficiile pentru sanatate sunt uimitoare!