Mancarurile pe care nu ar trebui sa le gatesti niciodata in slow cooker

Posted by Alin Marinescu on Monday, November 13, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru slow cooker

Aparatele de tip slow cooker sunt la mare moda in ultima perioada si pe buna dreptate. Cine nu ar vrea sa vina de la serviciu si sa gaseasca o oala de mancare calda, delicioasa. Totusi, slow cooker-ul are si el limitarile lui. Nu il poti folosi pentru albsolut orice iti trece prin minte.

Iata ce nu trebuie sa pui in slow cooker daca vrei sa ai parte de o masa delicioasa.

Peste

Unul dintre motivele pentru care nu trebuie sa gatesti peste la slow cooker este ca vei gasi casa mirosind ca o pescarie si nu este chiar tocmai ce ai nevoie. Nu numai aceasta este problema, ci si faptul ca aceasta metoda de a gati va face pestele foarte uscat. Clare Lane, private chef in New York, a spus pentru seriousseats.com ca pentru peste cel mai potrivit mod de a-l pregati este pe gratar, mai ales ca nici nu dureaza foarte mult.

Piept de pui fara os

La fel ca si pestele, pieptul de pui se va usca foarte tare daca este gatit in slow cooker din cauza faptului ca nu are suficienta grasime. Daca totusi vrei sa gatesti piept de pui, pune-l cu tot cu os si nu uita sa ii scoti pielea inainte de a-l arunca in vas.  

Legume verzi

In general legumele puse la slow cooker sunt o varianta excelenta de garnitura. Totusi, cele verzi isi vor pierde din culoare lasate in vas pentru o zi intreaga. Poti sa le adaugi in ultimele 10 minute de gatit pentru a le pastra aspectul.

Branza

Branza gatita pentru o perioada lunga de timp la temperatura mica incepe sa aiba cocoloase pentru ca lactoza se dezintegreaza. La sfarsit veti avea niste cottage cheese intr-un lichid foarte gras. Cel mai bine este sa adaugati bucatile de branza la finalul procesului de gatit.  

Extract de vanilie ieftin

In slow cooker poti face o multime de deserturi, de la rulouri cu scortisoara la pandispanuri sau paine cu banane. Trebuie doar sa ai grija ce fel e extract de vanilie folosesti pentru ca cele ieftine vor face ca prajiturile sa aiba gust de alcool.

Paste

Pastele par cel mai simplu fel de mancare si totusi nu tuturor le ies perfecte. Respectarea timpului de fierbere este detaliul cel mai important. In slow cooker nu exista acest control si pastele se vor gati mult prea mult.

Ierburi proaspete

La fel ca in cazul legumelor verzi si ierburile proaspete isi vor pierde culoarea odata ce vor fi lasate atat de multe ore in slow cooker. Cel mai potrivit este sa le adaugi in sosuri sau atunci cand pui mancarea in farfurie.

Carnea de buna calitate

Daca vrei o masa deosebita si ai cumparat o carne mai scumpa, atunci nu este cazul sa o pui la slow cooker. Carnea de calitate este deja frageda si nu are nevoie de ore in sir de tratament termic la temperaturi mici. Cel mai bine este sa o pui intr-o tigaie si sa o lasi sa prinda o crusta frumoasa pe ambele parti. La slow cooker foloseste carne mai ieftina.

Orez cu bobul lung

Orezul este destul de greu de gatit la slow cooker pentru ca nu ai controlul temperaturii. Se va inmuia pe margini, iar in interior va ramane tare si uscat. Orezul salbatic este cel mai potrivit pentru slow cooker.

Vin

Atunci cand pui vin sau orice alt alcool la slow cooker nu va avea unde sa se evapore. La final preparatul va fi foarte amar.

Alimentele congelate

Singura problema cu alimentele congelate tine de temperatura. La slow cooker vor ramane la o temperatura prea scazuta pentru o perioada prea lunga de timp si atunci exista riscul sa se dezvolte bacterii care ne pot face rau.

Fasole uscata

Potrivit unor cercetatori de la Universitatea din Minnesota fasolea uscata contine o toxina care nu se elimina decat prin fierbere, iar in slow cooker acest lucru nu se intampla. Daca totusi vrei sa gatesti, o poti face fara nicio problema folosind fasole conservata. 

sursa: gustarte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mancarurile pe care nu ar trebui sa le gatesti niciodata in slow cooker