Mamele care nu lucreaza sunt mai nefericite

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mame casnice

Multa lume este de parere ca nimic nu poate fi mai frumos pentru o mama decat sa stea acasa si sa isi vada copiii crescand, sa fie martora celor mai important evenimente din viata lor. Specialistii sustin insa exact contrariul. Un studiu de specialitate arata ca mamele care stau acasa sa aiba grija de copii sunt mai nefericite decat cele care trebuie sa mearga la serviciu. Un grup de cercetatori din SUA a chestionat un numar de 60.799 de femei, iar la sfarsitul studiului a reiesit ca fericirea este mai mare in cazul mamelor care nu trebuie sa stea acasa. Cele care stau acasa se confrunta frecvent cu stari de depresie, tristete, stres si numeroase griji, spre deosebire de cele care lucreaza.

In proportie de 41% din femeile chestionate s-au plans ca au foarte multe griji, in timp ce doar 34% din grupul celor care merg la serviciu au sustinut la fel. Mai mult, 28% dintre mamele care nu lucreaza au primit ajutor specializat pentru depresie, spre deosebire de doar 17% dintre cele angajate. Starile frecvente de tristete sunt intalnite in proportie de 26% din grupul mamelor care stau acasa, in timp ce doar 16% din cele care lucreaza se pot plange de acelasi lucru. Studiul a aratat si ca nivelul de stres si furie in cazul mamelor care nu lucreaza este de 50%, respectiv 19%, in timp ce doar 48% dintre cele care merg la servicu intampina stres si doar 14% au stari de nervozitate. Cand vine vorba de fericire, doar 86% dintre mamele care stau acasa sustin ca au o stare emotionala implinita, spre deosebire de cele care lucreaza si au recunoscut in proportie de 91% ca sunt fericite. Cele care nu lucreaza au mai putine momente vesele, in care zambesc si glumesc.

Potrivit dr. Robi Ludwig, o femeie care sta acasa este izolata. "Nu suntem facuti sa traim singuri. Cu cat stam mai mult in singuratate, cu atat suntem mai atenti la viata noastra, in special la acele parti care ne nemultumesc. Iar asta contribuie la instalarea unei stari negative", a declarat psihoterapeutul. "Mamele care stau acasa au atat de multe treburi. Este ca un job fara program. Sunt intodeauna lucruri care trebuie facute.", a mai adaugat Ludwig.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: mamele care nu lucreaza sunt mai nefericite