Lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a nu avea regrete cand ajungi la batranete

Posted by Alin Marinescu on Thursday, December 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru batranete

Recent, o echipa de psihologi si-a propus sa afle care sunt lectiile de viata ale oamenilor de peste 60 de ani cu privire la modul in care isi traiesc tinerii viata, greselile pe care le fac si care ar fi sfaturile vitale pe care le-ar oferi, dupa experienta acumulata pana acum. Desi intrebarea pare simpla, raspunsurile s-ar putea sa va surprinda.

1. Oamenii spun mereu ca trebuie sa iti alegi un loc de munca unde sa faci ceea ce iti place, dar nu este cel mai bun sfat. Postul potrivit este jobul pe care il iubesti cateva zile pe luna, il poti tolera cele mai multe zile si iti permite sa platesti in continuare facturile. Aproape nimeni nu are un loc de munca care sa il multumeasca in fiecare zi.

2. Anii trec cat ai clipi. Nu te casatori la o varsta frageda, traieste-ti viata, calatoreste in cat mai multe locuri si expermienteaza diferite lucruri. Fie ca ai posibilitati financiare sau nu, du-te oriunde iti permiti sa mergi. Nu-ti cheltui banii pe lucruri inutile. Vezi lumea! Uita-te prin ghiduri de calatorie si alege un loc pe care ti-ai dori sa-l vizitezi. Pune-ti in aplicare planul cat mai devreme.

3. Nu lua viata prea in serios. Chiar daca lucrurile par intunecate si fara speranta, incerca sa razi de cat de ridicola este viata.

4. Un prieten adevarat va veni in fuga chiar daca este ora 2 dimineata. Toti ceilalti sunt doar cunostinte.

5. Cea mai importanta persoana din viata ta este persoana care a fost de acord sa imparta viata cu tine. Trateaz-o ca atare!

6. Copiii cresc foarte repede. Profitati din plin de timpul pe care il aveti la dispozitie!

7. Nimeni nu moare niciodata dorindu-si sa fi lucrat mai mult. Munceste din greu, dar pune pe primul plan timpul petrecut cu familia si prietenii.

8. S-ar putea sa ai o viata lunga sau sa traiesti putin, nu se stie. Ai grija de tine in tinerete ca sa nu regreti la batranete.

9. Daca va simtiti coplesit de viata, trebuie doar sa va intoarceti la momentul prezent si sa savurati tot ceea ce este frumos si reconfortant. Respira adanc si relaxeaza-te.

10. Mananca si fa exercitii fizice ca si cand ai fi un pacient cu diabet zaharat, bolnav de inima sau cu un accident vascular cerebral. Astfel nu vei deveni niciodata unul.

11. Traim o singura viata. Nu te trezi la 60 de ani ca nu ai realizat tot ce ti-ai dorit.

12. Nu luati sfatul altcuiva ca pe un crez. Puteti cere sfaturi de la cineva de incredere, dar luati propria decizie.

13. Nu va atasati de lucruri materiale, nu investiti in obiecte, cheltuiti-va timpul si banii pe experiente de viata.

14. Apreciati lucrurile mici. Se pare ca astazi persoanele tinere alearga dupa satisfactii imediate. invatati sa apreciati lucrurile cu adevarat importante. in loc sa trimiti un mesaj text, ridica telefonul si suna-ti mama. Vor fi momente in care iti vei dori sa o mai poti face, dar nu va mai fi posibil.

15. Gelozia distruge relatiile. increderea in partener este vitala pentru buna functionare a relatiei.

16. Daca aveti un vis ce pare imposibil, incercati sa-l realizati orice ar fi. Va deveni din ce in ce mai greu de realizat pe masura ce imbatranesti si devii responsabil de alte persoane.

17. Cand intalnesti pe cineva pentru prima oara, opreste-te pentru un moment si da-ti seama ca nu stii nimic despre acea persoana. Nu mai judeca oamenii din jur dupa rasa, sex, varsta sau haine. Las-o balta! Aceste ipoteze sunt limitative.

sursa: one.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lucruri pe care trebuie sa le faci pentru a nu avea regrete cand ajungi la batranete