Lucruri pe care trebuie neaparat sa le stii despre banane

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, July 18, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru banane

Bananele ar trebui sa ocupe un loc special în meniul dvs., caci ele ofera beneficii impresionante pentru sanatate si va pot ajuta sa luptati cu:

slabiciune de dimineata
probleme cu vederea
diabet
osteoporoza
depresie
cancer la rinichi
De asemenea bananele stimuleaza activitatea creierului si la modul practic va pot face sa fiti mai inteligent.

Iata 10 beneficii pentru sanatate oferite de consumul regulat de banane.

1. Previne pierderea de calciu
Bananele previn pierderea de calciu din organism, fapt ce duce la o însusire mai buna a calciului de catre dinti si oase, care în acest fel devin mai rezistente.

Cum poti folosi cojile de banane in scop medicinal

2. Va face mai inteligent
Dupa cum am mai spus, bananele stimuleaza functionarea creierului si îmbunatatesc capacitatile dvs. cognitive si gandirea logica. Asta se datoreaza faptului ca bananele au un continut înalt de potasiu, element necesar pentru buna functionare a creierului.

3. Previne dezvoltarea cancerului la rinichi
Bananele pot preveni dezvoltarea cancerului, dar si a pietrelor la rinichi. Asta se întampla datorita capacitatii fructelor de a îmbunatati însusirea calciului de catre dinti si oase. Respectiv excesul de calciu nu se mai blocheaza în rinichi, fapt ce provoaca formarea pietrelor.

4. Lupta cu anemia
Bananele sunt bogate în fier, care stimuleaza circulatia sangvina si previne manifestarile anemiei.

5. Îmbunatateste digestia
Bananele sunt bogate în fibre si îmbunatatesc procesele digestive si functionarea intestinului. Aceste fructe sunt foarte folositoare împotriva indigestiei si constipatiei.

6. Regleaza nivelul de zahar în sange
Bananele contribuie la reglarea nivelului de zahar în sange, fiind un produs foarte bun pentru persoanele ce sufera de diabet. De asemenea ele sunt utile în lupta cu sindromul premenstrual.

7. Previne atacul de cord si atacul vascular cerebral
Riscul de atac de cord si atac vascular cerebral scad semnificativ daca veti consuma banane. Acest fapt se datoreaza continutului ridicat de potasiu din banane, dar si continutului redus de natriu.

8. Lupta cu depresia
Bananele sunt bogate în triptofan, care în timpul digestiei se transforma în serotonina - un neuromediator pentru creier care ridica dispozitia si va face sa va simtiti mai fericiti.

9. Este eficient împotriva inflamatiilor
Bananele sunt bogate în vitamina B6 care e eficient în cazul articulatiilor inflamate. De asemenea aceste fructe au un aport important în lupta cu diabetul de tip 2. În plus bananele îmbunatatesc productia de leucocite si întaresc sistemul nervos.

10. Are efect energizant
Probabil ati observat ca sportivii de performanta de multe ori consuma banane atunci cand au nevoie de un plus de energie. Consumati 2 banane înainte de a face un efort fizic important pentru a va asigura cu o portie importanta de energie.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lucruri pe care trebuie neaparat sa le stii despre banane