Lucruri pe care nu le stiai despre avocado

Posted by Alin Marinescu on Monday, December 4, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru avocado

Avocado are un moment de glorie, chiar si in Romania. Pana acum nu era foarte cunoscut si sunt sanse sa nu stii foarte multe despre el. Nu este vorba doar despre continutul de vitamine si minerale, ci despre un intreg complex de informatii care te vor face sa il consumi mai des sau, dimpotriva, sa te gandesti de doua ori inainte sa il cumperi.

Sunt o cauza pentru defrisarile ilegale. in SUA avocado este vedeta principala a meselor. Cererea este foarte mare si de aceea fermieri fac tot posibilul sa cultive cat mai mult. Rezultatul este ca in Mexic se defriseaza ilegal padurile de pini pentru a face lor arborilor in care creste avocado. Mai mult, Mario Tapia Vargas de la Insitutul National pentru Paduri, Ferme si Acvacultura din Mexic a declarat pentru Associated Press ca necesarul de apa pentru culturile de avocado este foarte mare si astfel ramand fara resurse toate celalalte din jur.

Un fruct are nevoie de un an sa creasca. iti ia doar cateva minute sa il mananci, dar fructul de avocado are nevoie de un an intreg pentru a ajunge la maturitate.

In SUA, avocado nu au voie sa atinga pamantul. Avocado trebuie culesi manual, pentru ca, potrivit reglementarilor din aceasta tara, nu au voie sa atinga pamantul daca urmeaza sa fie vandute pentru consum.

In Mexic exista o mafie a cultivatorilor de avocado. Cartelurile de droguri din Mexic au simtit potentialul si au facut tot posibilul pentru a achizitiona terenuri mari pentru a cultiva avocado, lasand micii producatori fara venituri, potrivit publicatiei Vocativ.

Sunt surse de rani la mani. Numarul persoanelor care s-au prezentat la urgenta cu nervi si tendoane taiate din cauza ca nu au stiut cum sa curete avocado a crescut ingrijorator. Potrivit The Times of London ranile sunt foarte serioase.

Avocado nu este contraindicat daca ai colesterol mare. Desi te poti gandi ca avocado are o cantitate mare de grasimi si nu este indicat in cazul in care ai probleme cu colesterolul, nu este chiar asa. Potrivit unui studiu publicat in Journal of the American Heart Association cei care au consumat avocado zilnic au avut colesterolul rau scazut cu pana la 13.5 mg/dL.

Avocado este un fruct, nu o leguma. Pentru ca are o singura samanta, avocado este tehnic un fruct. Datorita cantitatii mari de proteine, este unul dintre fructele cele mai satioase.

Persoanele casatorite cumpara mai mult avocado. Potrivit unui studiu realizat de Hass Avocado Board 72% dintre fructele de avocado sunt cumparate de persoane casatorite.

Poti inlocui untul din retete cu avocado. Atunci cand faci prajituri poti pune in loc de unt din lapte avocado, inlocuind jumatate din cantitate.

Poate fi folosit in cosmetica. Din avocado se pot face masti pentru fata sau par pentru hidratare, pentru reducerea ridurilor. De asemenea, poate fi bun pentru tratarea iritatiilor.

Exista mai multe tipuri de avocado. Numai in SUA cresc 16 tipuri diferite de avocado, fiecare avand o perioade diferite de maturare si cules. 

sursa: gustarte.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lucruri pe care nu le stiai despre avocado