Lucruri pe care nu e bine sa le faci pe stomacul gol

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 30, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru cafea

Este foarte important ce alegeri alimentare faci zi de zi, insa mai exista un lucru pe care nu trebuie sa il scapi din vedere daca ti-ai propus sa faci cateva schimbari pentru sanatatea ta. Unele obiceiuri pe care le ai dimineata la prima ora pot sa perturbe buna functionare a organismului, astfel ca este foarte important sa fii atenta la modul in care iti incepi ziua.

Iata 6 lucruri pe care nu e bine sa le faci pe stomacul gol:

1. Nu consuma cafeaua pe stomacul gol!

Cafeaua bauta pe stomacul gol creste aciditatea in corp si poate cauza arsuri la stomac, precum si alte probleme digestive. Mai mult, atunci cand bei doar cafea dimineata si preferi sa sari peste micul dejun, corpul tau va suferi de o deficienta de serotonina, iar prin urmare vei avea o stare proasta pe tot parcursul zilei.

In cazul in care nu poti sa renunti la obiceiul de a bea cafea de indata ce te-ai trezit este de preferat sa adaugi putin lapte in ea, deoarece grasimile din lapte au rolul de a atenua efectele nocive cauzate de cafeaua simpla consumata pe stomacul gol. 

2. Nu lua antiinflamatoare pe stomacul gol!

Aspirina, paracetamolul si antiinflamatoarelor nesteroidiene (AINS) nu se iau niciodata pe stomacul gol. Eficienta lor va fi mult diminuata, insa pot sa cauzeze si diverse probleme cum ar fi sangerarile  intestinale. 

3. Nu mesteca guma pe stomacul gol!

Daca mesteci guma pe stomacul gol va creste aciditatea din stomac, iar acest lucru poate conduce in timp la aparitia gastritei. De asemenea, s-a demonstrat ca persoanele care obisnuiesc sa mestece adesea guma au o preferinta pentru mancarea de tip fast-food, in defavoarea fructelor si a legumelor proaspete.

Evita ca mesteci guma mai mult de 10 minute!

4. Nu te culca cu stomacul gol!

Este unul dintre cele mai proaste obiceiuri, deoarece senzatia de foame si nivelul scazut al glucozei te va impiedica sa ai un somn odihnitor. Iar acest lucru il vei simti cel ma bine in urmatoarea zi cand vei fi foarte obosita si vei fi tentata sa faci tot felul de alegeri alimentare nesanatoase. Un obicei la fel de prost este si acela de a lua o masa copioasa cu putin timp inainte de culcare. Cea mai buna alegere inainte de somn poate sa fie un pahar cu lapte cald si miere de albine, deoarece laptele contine magneziu si calciu, minerale care te ajuta sa ai un somn de calitate.

5. Nu face un antrenament fizic intens fara sa mananci nimic!

Un antrenament de o intensitate crescuta nu se face niciodata cu stomacul gol, deoarece nu vei arde mai multe calorii. Inlocuieste antrenamentul intens cu aerobic sau o alergare usoara, insa este de preferat sa mananci ceva usor inainte. Activitatea fizica stimuleaza productia de acid gastric, iar acesta este periculos pentru stomac.

6. Nu consuma suc de citrice pe stomacul gol!

Acidul si fibrele din sucul de citrice irita stomacul, daca nu ai luat micul dejun. Acest efect este mai periculos in special pentru persoanele care au probleme digestive. Cea mai buna solutie este sa diluezi sucul proaspat stors de citrice cu apa.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lucruri pe care nu e bine sa le faci pe stomacul gol