Lucruri nestiute despre ceaiul verde

Posted by Alin Marinescu on Thursday, April 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ceaiul verde este recomandat in curele de slabire, insa pe langa rolul sau dietetic, aceasta licoare previne o serie de alte afectiuni sau amelioreaza dureri nebanuite. Iti spunem cateva lucruri pe care expertii in medicina naturista nu ti le-au spus pana acum despre acest ceai.

Bun pentru memorie. Ceaiul verde este printre putinele bauturi care stimuleaza activitatea cerebrala si previne dementa. Consumul de ceai fierbinte dilata vasele de sange si ajuta la imbunatatirea fluxului de sangre spre creier.

Bun pentru inima. Cardiacii trebuie sa inlocuiasca bauturile pe care le consuma cel mai frecvent cu ceai verde rece. Continutul de vitamine si minerale esentiale al acestuia este de mare nadejde impotriva bolilor de inima. In plus, acest ceai reduce nivelul colesterolului rau. Este printre putinele ceaiuri care curata vasele de sange de grasime nesanatoasa.

Bun pentru dinti. Ceaiul verde fara zahar previne formarea tartrului. Acesta este bogat in taninuri, flavonoide, fluor (substanta pe care o contine si pasta de dinti) si antioxidanti benefici pentru sanatatea gingiilor si a radacinii dintilor. In plus, daca tii in casa pliculete de ceai verde, aerul din casa ta va fi mai respirabil, iar acarienii o vor lua la fuga. De asemenea, polifenolii din ceai verde si mirosul puternic al acestuia inlatura mirosul fumul si mirosul puternic de tigara. Polifenolii si catechinele care sunt prezente in ceaiul verde contribuie si la combaterea poluarii, a efectului razelor ultraviolete si a gazelor de esapament.

Asadar, dincolo de faptul ca acest ceai ajuta in curele pentru slabit, este excelent pentru a tine la distanta o serie de boli si substante chimice cu care interactionam fara sa vrem zi de zi.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lucruri nestiute despre ceaiul verde