Locurile de munca care iti distrug sanatatea

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ne gandim mereu cum sa facem mai multi bani si uitam sa avem grija de sanatatea noastra. Ajungem de multe ori sa strangem bani tocmai pentru a ne vindeca de anumite boli. Nimeni nu detine un glob de cristal care sa ii prezica starea de sanatate pe care o va avea dupa cativa ani de munca. Totusi, cercetatorii au ajuns la concluzia ca cele mai periculoase locuri de munca pentru sanatate sunt 5 la numar. Cum sa iti imbunatatesti relatiile la locul de munca in functie de ce tip de angajat esti

Agricultor: Desi fermierii au o rata mai mica de moarte din cauza bolilor de inima sau cancer la plamani, esofag sau colon, datorita ratei mici de fumatori si unui stil de viata sanatos, exista totusi numeroase riscuri la care se supun. Potrivit National Cancer Institute, fermierii sunt expusi unor chimicale foarte periculoase, inclusiv pesticide, fungicide, uleiuri sau boli ale animalelor, care contribuie la dezvoltarea bolilor ca leucemia, cancerul de piele, cancerul de buze, de stomac, de creier si cel de prostata.

Lucrator in constructii: Cel care lucreaza in constructii este predispus la azbestoza, o boala a plamanilor, dar si la cancerul mezoteliom care este fatal. Cei care lucreaza in constructii ar trebui sa discute cu medicul sa vada daca este necesara o investigatie la plamani.

Pompier: Pompierii sunt mai predispusi la moarte prin infarct decat prin asfixiere in timpul unui incendiu.

Pilot: Vorba "nu zbura prea aproape de soare" are o alta conotatie in cazul pilotilor de avioane. Cercetatorii de la Universitatea din Islanda au descoperit ca pilotii de avioane sunt mult mai predispusi la cancerul de piele cunoscut sub denumirea de melanomul malign, o forma mortala de cancer de piele, decat cei care lucreaza in alte domenii.

Orice loc de munca la birou: Chiar daca ai un scaun de ultima generatie si ti-ai asigurat cea mai buna pozitie la birou, cariera ta iti poate face mai mult rau decat te astepti. Un job sedentar creste riscul de moarte prin accident cardiovascular, in cazul celor care stau la birou mai mult de 4 ore pe zi. Totusi, cercetatorii au descoperit ca poti inlatura efectele negative ale muncii la birou prin cateva exercitii si trucuri.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: locurile de munca care iti distrug sanatatea