Lista alimentelor bune pentru cura de slabire

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, June 27, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Anumite mancaruri te pot ajuta sa scapi de senzatia de foame, atata vreme cat nu le consumi exagerat. Alimentele satioase au un continut mai ridicat de apa, proteine sau fibre si sunt mai sarace in grasimi, potrivit Centers for Disease Control and Prevention. Atunci cand incerci sa slabesti, trebuie sa limitezi consumul de alimente bogate in calorii, cum sunt dulciurile, faina rafinata si carnurile grase.

Lista alimentelor bune pentru cura de slabire. Salata verde si verdeturile sunt o sursa excelenta de fibre si au un aport redus de calorii. 120 de grame de salata verde contin doar 4 calorii. Foloseste salata verde, spanacul proaspat, rucola si legumele verzi ca baza pentru salate sau adauga-le in sandvisuri, pentru a-ti mari portia de mancare dar fara a adauga prea multe calorii. Spanacul, varza sau varza kale pot fi adaugate in supe, tocanite sau feluri de mancare bazate pe oua sau pot fi servite la aburi, ca garnituri la felul principal de mancare.

Mananca fructe si economiseste calorii. Un mar de dimensiuni medii are 95 de calorii si 4,4 grame de fibre iar o portocala are 62 de calorii si 3,1 grame de fibre. Continutul scazut de calorii si cantitatea ridicata de apa si fibre fac din fructe un aliat pretios, atunci cand doresti sa slabesti. Indulceste-ti iaurturile, cerealele sau terciul de ovaz cu fructe in loc de zahar, acesta avand un continut foarte mare de calorii si foarte putini nutrienti. Poti ocoli multe sute de calorii de fiecare data cand alegi sa consumi un fruct sau o portie de salata de fructe, in loc de un desert bogat in calorii, asa cum sunt placintele cu mere sau cu ciocolata.

Potoleste-ti foamea cu proteine. Proteinele sunt esentiale atat pentru mentinerea masei musculare dar si pentru reducerea senzatiei de foame. Carnea de curcan sau de pui, fara piele, pestele, crustaceele si carnea slaba de vita si porc sunt foarte bogate in proteine si au un continut scazut de grasime. Daca incluzi o sursa de proteina in dieta obisnuita, te vei simti satula o perioada mai indelungata de timp si nu vei fi la fel de infometata inainte de urmatoarea masa. La micul dejun poti opta pentru o omleta cu carne de curcan si legume, poti adauga creveti intr-o salata iar la cina poti sa servesti o bucata de peste cu sparanghel. 

Consuma nuci pentru o viata sanatoasa. Potrivit unui studiu realizat de Pauling Institute, persoanele care consuma nuci si alune cu regularitate au o greutate mai mica decat cei care nu consuma. Nucile si alunele contin fibre, potasiu si vitamina E, precum si grasimi nesaturate, care sunt benefice pentru sistemul cardiac. Pentru a evita sa consumi mai multe calorii decat iti doresti, este important sa controlezi cantitatea de nuci si alune pe care le mananci. 30 de grame de alune contin intre 160 si 210 calorii. Poti adauga nuci intr-o salata cu pui, poti presara nuci caju peste o portie de peste gatit la aburi sau poti manca un sendvis cu paine integrala si unt de arahide la micul dejun.

Consuma fasole si alte leguminoase. Fasolea are un continut ridicat de proteine si fibre si un aport scazut de grasimi. Poate fi un aliat pretios in lupta pentru slabire si contribuie la reducerea riscului aparitiei bolilor cardiovasculare si a diabetului zaharat de tip 2. Poti consuma un burrito de fasole la pranz, poti adauga boabele de fasole in salate, poti face o iahnie de fasole cu rosii, ardei gras si ceapa sau o ciorba de fasole cu verdeturi pentru pranz. sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lista alimentelor bune pentru cura de slabire