Legumele congelate, mai sănătoase decât cele proaspete

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, December 21, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru legume congelate

Legumele sau fructele care par proaspete nu sunt întotdeauna mai bune decat cele congelate. De la recoltare şi până când le pui pe masă pot trece chiar şi două săptămâni.
Legumele congelate nu numai că sunt la fel de valoroase ca cele proaspete, dar sunt chiar mai bogate în nutrienţi.
Legumele aşa-zis proaspete, nu sunt atât de bune pe cât am crede. Nu vorbim de cele pe care le culegem din grădină şi le mâncăm imediat, ci de acelea cumparate de la supermarket. Crezi că iei roşii proaspete, dar, de fapt, ele sunt culese cu multe zile înainte şi se pare că în acest timp încep să-şi piardă din valoarea nutritivă.
Având în vedere că, în această perioadă, multe legume vin din alte ţări, pot să treacă şi două săptămâni de la recoltare şi până la consum.
În aceste conditii, arată Daly Mail, fasolea verde îşi pierde până la 45% din nutrienţi, broccoli şi conopida pierd 25%, iar morcovii sunt cu 10% mai puţin hrănitori.
Deşi aceste date au fost oferite de o companie care vinde legume îngheţate, nutriţioniştii spun că ele ar putea fi corecte, pentru că legumele şi fructele încep să-şi piardă din nutrienţi, chiar din momentul în care sunt culese. Când ajung în farfurie sunt deja foarte sărace în nutrienţi, deşi noi avem impresia că mâncăm un aliment foarte sănătos şi foarte bogat în vitamine şi minerale. 
De altfel, nişte cercetători britanici au făcut deja un studiu, din care s-au convins că verdeţurile congelate nu sunt inferioare celor proaspete.
Conform unui sondaj de opinie, 80% dintre cumpărători cred că legumele aşa-zis proaspete, din supermarket, au mai puţin de patru zile de la culegere. De fapt, ele pot avea peste 16 zile.
Legumele la pungă, care sunt congelate imediat după culegere, chiar dacă sunt mai vechi de 16 zile, nu îşi pierd nutrienţii sau cel putin nu în aceeaşi măsură ca cele necongelate.
Producătorii folosesc metode moderne de recoltare şi congelare, aşa încât să se piardă cât mai puţini nutrienţi.
Se pare că mazărea congelată conţine cu 30% mai multă vitamina C decât cea proaspătă, iar fasolea verde conţine cu 45% mai multă vitamină.

Sursa:   www.unica.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: legumele congelate  mai sănătoase decât cele proaspete