Legume si plante cu efect puternic detoxifiant

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, January 30, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru sfecla rosie

Curele de detoxifiere sunt excelente pentru organism. Exista o multime de legume si plante cu efect puternic detoxifiant pe care trebuie sa le incluzi in alimentatia zilnica.
Obiceiul de a ajuta corpul sa elimine toxinele care pot sa afecteze buna functionare a organelor este unul recomandat de secole. Ca sa eviti metodele extreme care implica doar consumul de apa pe o perioada mai lunga de timp este recomandat sa recurgi la diverse plante si legume care sunt recunoscute pentru efectul lor detoxifiant. 

In plus, aceste legume si plante aduc un aport de vitamine si minerale care fortifica organismul si-l hranesc in timp ce favorizeaza procesul de detoxifiere. Deoarece corpul nostru are propriul sistem de detoxifiere prin ficat, colon si rinichi, trebuie doar sa te asiguri ca vei consuma acele plante si legume care au un efect benefic asupra acestor organe. 

Ficatul este principalul organ care ne apara de toxine
Gandeste-te ca ficatul tau este ca o sita care incearca sa impiedice patrunderea in sange a substantelor toxice din alimentele pe care le consumam si a celor din mediul inconjurator. De aceea este foarte important sa te asiguri ca ficatul tau este sanatos, deoarece el te protejeaza de boli. Un ficat care nu functioneaza corect nu va reusi sa filtreze aceste substante toxice, iar odata cu patrunderea lor in sange creste riscul de aparitie a bolilor grave. Consumand anumite legume si plante recunoscute pentru efectul lor detoxifiant poti sa ajuti ca ficatul tau sa functioneze corect.

Colonul este al doilea organ care ne apara de toxine
In colon exista bacterii bune care produc o multime de substante care favorizeaza eliminarea toxinelor din intestine. Atunci cand te asiguri ca digestia functioneaza corect, ca nu suferi mereu de constipatia sau diaree inseamna ca acest organ isi poate indeplini corect functiile si ajuta la eliminarea toxinelor din intestine. Daca ai probleme cu constipatia, aceste toxine se acumuleaza in intestine, iar in loc sa fie evacuate vor fi absorbite in sange si pot sa cauzeze probleme serioase pe termen lung.
De aceea, este foarte important sa consumi aceste legume si plante care te pot ajuta sa ai un tranzit intestinal bun si sa elimini toxinele din colon. 

Rinichii, al treilea ogan care ne apara de toxine
Rinichii filtreaza constant sangele si elimina toxinele prin urina. De aceea, trebuie sa consumi multa apa, legume si plante care ajuta rinichii sa functioneze corect. Astfel, ei isi pot indeplini corect functia de detoxifiere, prevenind aparitia bolilor grave. Prin urmare, daca ficatul, colonul si rinichii nu functioneaza cum trebuie, organismul nostru acumuleaza toxine care pot sa favorizeze aparitia cancerului, a diabetului, a sindromului de colon iritabil si a bolilor autoimune. De aceea, este foarte important sa consumi aceste legume si plante care au un efect detoxifiant pentru anumite organe. 

Legume si plante cu efect puternic detoxifiant
Pentru detoxifierea sangelui: Usturoi, verdeturi, spirulina, sfecla rosie, ghimbir, avocado.
Pentru detoxifierea limfei: Morcovi, sparanghel, rosii, fructe de padure, echinaceea.
Pentru detoxifierea rinichilor: Papadia, sfecla rosie, fructe de padure, varza, pepene rosu, struguri.
Pentru detoxifierea ficatului: Frunze de papadie, usturoi, sfecla rosie, broccoli, lamai, turmeric.
Pentru detoxifierea intestinelor: Banane, ghimbir, turmeric, sparanghel, pere, fenicul.
Pentru detoxifierea pancreasului: Broccoli, struguri, fructe de padure, rosii, usturoi, avocado
Pentru detoxifierea vezicii biliare: Mere, castraveti, lamai, verdeturi, sfecla rosie, cartofi dulci.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: legume si plante cu efect puternic detoxifiant