Legume si fructe care calmeaza hemoroizii

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 28, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru Fructele de padure rosii

Oricat ai încerca sa reduci din simptomele hemoroizilor, pur si simplu nu poti scapa de disconfort si de durere. Atunci cand mai apar si sangerari, lucrurile pot deveni cu adevarat complicate si poate fi nevoie de o interventie chirurgicala.

Pentru fazele incipiente, cele mai bune metode de preventie si de vindecare sunt cele naturale, prin leacuri si alimentatie. Anumite fructe si legume calmeaza hemoroizii si reduc considerabil neplacerile provocate de aceasta afectiune. Astfel, poti sa te bucuri din nou de libertate printr-o metoda simpla si placuta -mancatul.

Acestea sunt fructele si legumele care calmeaza hemoroizii!

Fructele de padure rosii si coacazele
Aceste fructe sunt bogate în vitamina C si tocmai de aceea au un impact puternic asupra modului în care functioneaza organismul. Totusi, motivul principal pentru care trebuie sa le incluzi în dieta ta este faptul ca sunt bogate în acizi grasi gama-linolenici (Omega-6). Acesti compusi determina organismul sa produca un hormon numit prostaglandina, care scade durerea din întreg corpul. Din acest punct de vedere, fructele de padure si coacazele sunt fantastice pentru durerea provocata de hemoroizi! De asemenea, acizii Omega-6 contribuie si la curatarea sistemului digestiv, ceea ce ajuta la vindecarea tesutului.

Rodie
Sucul natural de rodie este mult mai sanatos decat fructul în sine, conform dealwithhemorrhoids.com. Însa acest fruct este si un astringent natural, ceea ce înseamna ca umflatura care îti creeaza disconfort poate fi diminuata considerabil cu ajutorul sau. Odata redusa umflatura, durerea se va atenua considerabil. Daca suferi de hemoroizi, atunci ar trebui neaparat sa incluzi acest fruct în dieta ta zilnica.

Legumele boabe
Poti sa consumi orice fel de boabe, de la fasole si pana la linte sau mazare. Toate sunt bogate în fibre si reprezinta o sursa excelenta de proteine. De asemenea, ele sunt utile si în reconstruirea tesutului, si de aceea trebuie sa le incluzi în dieta ta.
legume boabe

Banane si portocale
Ambele fructe au beneficii asemanatoare asupra sanatatii si sunt bogate în fibre si în vitamina C. Principalul motiv pentru care trebuie sa consumi banane si portocale atunci cand ai hemoroizi este ca te pot ajuta sa elimini mult mai usor toxinele din organism. Scaunul cu o consistenta tare îti este cel mai mare dusman atunci cand ai hemoroizi, si tocmai de aceea trebuie sa incluzi fructe si legume care îti vor usura mersul la toaleta.

Broccoli si legume cu frunze verzi
Aceste legume sunt bogate în fibre si au acelasi efect ca bananele si portocalele. De asemenea, sunt pline de vitamine si îti pot întari organismul atunci cand te confrunti cu hemoroizi.
Descopera în filmuletul de mai jos care sunt cele mai bune alimente care te ajuta sa scapi de hemoroizi!

Hemoroizii sunt o afectiune destul de neplacuta, însa daca vei avea grija la alimentatie, cu siguranta vei putea sa scapi de ei mai repede decat ti-ai imaginat.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: legume si fructe care calmeaza hemoroizii