Legume bogate in sulf in caz de radiatii

Posted by Alin Marinescu on Thursday, August 2, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Alimentele cu continut bogat de clorofila, cum ar fi iarba de grau verde, spirulina, Chlorella si iarba de orz, intaresc celulele, transporta oxigenul, ajuta la detoxifierea sangelui si ficatului, precum si la neutralizarea elementelor poluante si la stimularea productiei de ARN. Se pot lua 3-5 g zilnic din aceste superalimente. Legumele bogate in sulf din familia Brassicceae, cum ar fi broccoli, varza, ridichi, varza de Bruxelles, rucola, rutabaga, gulie, Bok Choy si mustarul verde, ajuta la prevenirea efectelor radicalilor liberi. De asemenea, sunt bogate in sulf de protectie si usturoiul, ceapa si fasolea.

Alimentele bogate in pectina, precum morcovii, semintele de floarea-soarelui si merele, impiedica asimilarea poluantilor. Alimentele bogate in betacaroten (cum ar fi legumele cu frunze verzi, morcovii, sucul de fructe de iarna si cartofii dulci) contribuie la protectia celulara si la intarirea imunitatii. Varza acra nepasteurizata e buna pentru o flora intestinala sanatoasa. Usturoiul impiedica izotopii radioactivi sa fie absorbiti. Radiatiile pot duce la dezvoltarea anemiei, iar alimentele verzi si sfecla rosie regenereaza sangele. Drojdia alimentara, bogata in vitamina B, absoarbe si elimina metalele grele din organism.

Alimentele bogate in acizi nucleici sunt: spirulina, Chlorella, drojdia nutritiva si polenul de albine. Radacina de ginseng (Panax ginseng) ajuta la reducerea efectelor secundare ale radiatiilor si la recuperarea rapida. Frunzele de ceai verde si negru (Camellia sinensis) sunt antioxidante, stimuleaza imunitatea si contin agenti radioprotectori. Semintele de ciulin (Silybum marianum) protejeaza organismul in caz de expunere la substante chimice, boli de mediu si daca este afectat ficatul. Urzica (Urtica dioica) curata si intareste rinichii, regenereaza sangele. Frunzele de menta (Mentha piperita) pot reduce greata de la expunerea la radiatii. Florile de trifoi rosu (Trifolium pratense) imbunatatesc sanatatea, in general, ajutand toate organele in functia de eliminare. Ciupercile Reishi (Ganoderma lucidum) ajuta sistemul imunitar dupa expunerea la radiatii. sursa: taifasuri.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: legume bogate in sulf in caz de radiatii