Legătura dintre problemele erectile şi cele cardiovasculare

Posted by Alin Marinescu on Sunday, June 17, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Problemele în dormitor pot să fie un dublu semnal de alarmă în cazul bărbaţilor. Mai exact, specialiştii au descoperit că prezenţa disfuncţiilor erectile presupune şi un risc mai mare de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare.

În cazul acestor bărbaţi predispoziţia pentru atacul de cord sau pentru accidentul vascular cerebral este de două ori mai mare, sunt concluziile la care au ajuns oamenii de stiinţă după ce au realizat o cercetare pe o perioadă de patru ani.
 
De asemenea, bine de ştiut este că riscul este unul ridicat chiar şi atunci când nu există factori precum nivelul ridicat de colesterol rău, hipertensiune arterială sau fumat pe o perioadă mai lungă de timp.
 
„Medicii care au sub supraveghere pacienţi cu probleme erectile trebuie să le recomande acestora şi investigaţii cardiace. Problemele vasculare care apar la nivelul aparatului reproducător masculin sunt cele care duc în timp la dezvoltarea afecţiunilor cardiovasculare“, spune Michael Blaha, director de cercetare în cadrul Centrului de Prevenire a Bolilor Cardiace „Johns Hopkins“ din Baltimore, SUA.
 
La cercetare au participat 1.900 de bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 60 şi 78 de ani. O parte dintre ei erau diagnosticaţi cu probleme erectile, iar alţii cu afecţiuni cardiace.
 
În urma mai multor investigaţii medicale, cercetătorii au observat că voluntarii care aveau tulburări erectile erau şi predispuşi le problemele cardiovasculare. Concluziile studiului au fost publicate pe 11 iunie în Jurnalul Medical „Circulation“.   

sursa:clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: legătura dintre problemele erectile şi cele cardiovasculare