Leacurile bunicii pentru dureri de cap

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 15, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ceai de musetel

Durerile de cap care nu ascund afectiuni grave pot fi vindecate cu leacuri din gradina bunicii. Nu trebuie decat sa ai la îndemana plantele vindecatoare.

Musetelul
Durerile de cap aparute dupa ce ai stat în curent sau la schimbarile de presiune atmosferica trec mai usor cu ajutorul unui leac cu musetel.

Nu trebuie decat sa iei doua lingurite de flori uscate , le pui într-o cana, apoi torni apa fierbinte. Daca nu-ti place ceaiul neîndulcit, poti adauga o lingurita cu miere. Bei ceaiul de 2-3 ori pe zi.

Roinita
Un leac pe care îl foloseau bunicile noastre este infuzia de roinita. Are efect în tratarea durerilor de cap aparute din cauza oboselii, cat si a suprasolicitarii.

Peste o lingura de frunze uscate, torni o cana de apa si lasi la infuzat, 10-15 minute. Poti, adauga si una-doua frunze de menta. Este indicat si femeilor însarcinate.

Salvia
Unul dintre leacurile care erau nelipsite acum zeci de ani în tratarea durerilor de cap este infuzia din salvie. Aceasta planta este bogata în substante antiinflamtoare, are rol antiseptic si antimicrobian, fiind de mare ajutor si în vindecarea durerilor de cap care apar cand suferi de raceala si gripa.

Peste 2 lingurite de planta uscata torni 250 de ml de apa. Remediul se bea de 3 ori pe zi.

Sfat
În cazul migrenelor, poti aplica un tifon în care ai pus o felie de cartof stropit cu putina tuica pe tample si lasa sa actioneze timp de zece minute.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: leacurile bunicii pentru dureri de cap