Leacuri vechi pentru ochi sanatosi

Posted by Alin Marinescu on Monday, August 15, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ochi sanatosi

Printre cele mai vechi remedii, mostenite de la batrani, regasim si coada unei linguri de lemn, incalzita la foc si pusa pe urcior. Medicina populara recomanda drept remediu si un inel de aur cu care se atinge urciorul de mai multe ori pe zi, pana la disparitie. Efect rapid il are si atingerea locului bolnav cu usturoi. Se taie un catel de usturoi in doua si se trece partea zemoasa peste locul in care s-a format urciorul. La fel de bun este si cartoful fiert, scos fierbinte din apa, taiat in doua si aplicat pe pleoapa, invelit intr-un tifon sau oul fiert, invelit, de asemenea, intr-un tifon curat si pus pe pleoapa bolnava, potrivit taifasuri.ro.

Un remediu cunoscut pentru tratarea cataractei in faza incipienta este maceratul de cimbrisor. Peste 100 g planta, bine maruntita, se toarna 500 g miere topita si se lasa la macerat doua luni. Se administreaza o lingurita cu macerat inainte de masa, de trei ori pe zi.

in cazul ochilor care lacrimeaza tot timpul se pune pe un tifon un amestec format din drojdie de bere si albus. Compresele se tin trei ore. Ochii bolnavi de conjunctivita se trateaza cu albus proaspat, amestecat bine cu 100 ml apa clocotita, lasat la macerat o jumatate de ora in intuneric. Cu acest amestec se ung pleoapele in fiecare seara. Vederea slaba se remediaza cu ajutorul polenului, o lingurita de doua-trei ori pe zi, timp de o luna.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: leacuri vechi pentru ochi sanatosi