Leacuri naturale pentru prostata

Posted by admin. on Sunday, June 14, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Şi în problemele bărbaţilor, plantele pot fi de ajutor. În medicina tradițională există numeroase leacuri naturale pentru problemele prostatei. Totuşi, în primă fază, trebuie să meargă la doctor pentru a primi un diagnostic şi un tratament.

Pe lângă acesta, regimul alimentar este şi el important. Adică, trebuie exlcuse alcoolul, cafeaua, condimentele iuţi (ardei, piper, chili), conservele, murăturile sau alimentele fermentate. Ar fi bine să consume, mai ales, legume şi fructe proaspete sau preparate în casă. Dintre acestea, să nu lipsească ceapa, prazul, roşiile, dovleceii, lămâile, alimente pe care ar trebui să le consume des. Ar mai trebui să renunţe la fumat, dacă are acest obicei, şi să evite sedentarismul.

Ceaiuri de folos pentru prostată

În plus, sunt indicate anumite ceaiuri cum ar fi o combinaţie de strugurii ursului (merișor), muguri de pin, rizomi, urzică albă, frunze de viță de vie, rădăcină de brusture – în părți egale. Se infuzează timp de 2-3 minute, o linguriţă de amestec la 200 ml de apă. Se beau două-trei căni pe zi. Alternativ, în alte zile se poate bea ceai de busuioc, turiță mare, urzică albă, frunze de păr, coada calului în părți egale, preparate ca mai sus, în cantitate de una – două căni pe zi. Seara, se poate face baie de şezut cu apă de tărâţe, preprată după cum urmează: se pun la infuzat timp de cinci minute doi pumni de tărâţe în apă fiartă. Se strecoară şi se lasă la răcit, să nu fie prea fierbinte. Apoi, se stă în apa respectivă până începe să se răcească.

Polen și tincturi

Polenul este şi el foarte bun. Dacă pacientul nu este alergic la acest produs, ar trebui să ia câte o lingură de polen de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. În plus, mai poate consuma şi ulei de dovleac (una-două linguri pe zi). Pentru problemele bărbaţilor ajută, în special, tinctura de ghimpe, pufuliţă, mesteacăn, urzică şi gălbenele. Ghimpele este o plantă care poate fi de un real folos în numeroase afecţiuni, de la cele infecțioase – la cancer şi afecţiuni degenerative. Poate ajuta şi la eliminarea pietrelor de la rinichi. În prostată, este indicat pentru că are acţiune antiinflamatoare, anticongestivă, dezinfectantă şi cicatrizantă.

sursa: libertateapentrufemei.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: leacuri naturale prostata  merisor  remedii naturiste