Leacuri babesti pentru oase frante

Posted by Alin Marinescu on Monday, March 26, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cel mai bine ar fi sa evitam pe cat posibil traumatismele de acest gen, mergand prudent. Daca totusi accidentul s-a produs, trebuie sa stim cum procedam pana ajungem la spital. Pe langa tratamentul prescris de medici, e bine sa aflam si ce foloseau in vechime stramosii nostri, pe la sate.

Cel mai bine ar fi sa evitam pe cat posibil traumatismele de acest gen, mergand prudent. Daca totusi accidentul s-a produs, trebuie sa stim cum procedam pana ajungem la spital. Pe langa tratamentul prescris de medici, e bine sa aflam si ce foloseau in vechime stramosii nostri, pe la sate.

Leacuri din popor eficiente pentru tuse

Experienta lor, probata cu succes de mii de ani, e preluata azi de fitoterapie, stiinta care tamaduieste cu ajutorul proprietatilor curative ale plantelor. Iata cateva sfaturi naturiste in caz de luxatii, fracturi, dureri de oase, vinatai, degeraturi si alte suferinte:

Coada-calului consolideaza oasele si vindeca rapid fracturile prin aportul mare de minerale continut, in special siliciu, calciu si magneziu. Este bine sa se ia 3-4 lingurite de pulbere de planta, cu 5-10 minute inainte de masa.
Pentru durerile acute din timpul noptii aplicati comprese din: 1 lingura de miere de albine, 2 linguri de rachiu, o lingura de apa distilata.
Galbenelele se stropesc cu apa, apoi se storc la centrifuga. Se aplica sub forma de cataplasme pe locurile afectate.
Alifie din fructe de visc: 100 g fructe de vasc strivite si 100 g untura incalzita se amesteca spuma.
Se spala frunze proaspete de brusture, se zdrobesc, se aplica sub forma de cataplasma, de mai multe ori pe zi pana dispare problema.
Pentru dureri de oase sunt recomandate cataplasmele cu argila, clorura de magneziu (2 g) si ser fiziologic (2 ml), timp de 1-2 ore. Se bea zilnic o cana de infuzie de flori de ciubotica cucului, pana cand durerile dispar.
Pentru reducerea inflamatiei in primele ore de la producerea fracturii, se aplica miez de paine imbibat cu vin rosu, o ceapa strivita (nu taiata, pentru ca este nevoie de zeama, ea fiind cea care actioneaza) peste care se pune sare grunjoasa.
Pe hematom se pune un pachet de mazare congelata.
Arnica se aplica sub forma de comprese pe locul dureros, peste pielea unsa in prealabil cu ulei de masline sau alifie de galbenele. O luxatie astfel tratata cedeaza in 2-3 zile, oricat ar fi de dureroasã si de inflamata. Administrata intern, cate 3 picaturi in putina apa, sau adaugata la bai de plante cu urzica, feriga si flori de fin, tinctura de arnica este utila si la calmarea durerilor, febrei, inflamatiilor.
Se toaca foarte marunt patru catei de usturoi si se amesteca cu 250 ml ulei de masline. Se aplica masand incet. Acest medicament, numit „mustarul diavolului“, era folosit altadata pentru calmarea durerilor musculare, a crampelor si a durerilor provocate de entorse.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: leacuri babesti pentru oase frante