Leacul ideal pentru inlaturarea balonarii

Posted by admin. on Tuesday, May 26, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Balonarile pot avea diverse cauze. De cele mai multe ori apar ca urmare a unei viteze prea mari in inghitirea alimentelor si a bauturilor sau a unor probleme de digestie a alimentelor consumate, in tractul gastro-intestinal. Mesele prea bogate, varza, leguminoasele sau alte tipuri de legume, aduc intestinul la limita suportabilitatii.

Daca la acestea se adauga consumul exagerat de alcool, nicotina si cafea, balonarile sunt ca si programate. Dulciurile, zaharul si indulcitorii sintetici sunt descompusi de bacteriile intestinale, insa gazul intestinal produs creste, cantitatea fiind mai mare decat cea produsa in timpul metabolizarii alimentelor sanatoase.

Nu este obligatoriu un consum de alimente crude: nenumarate persoane se plang de intensificarea balonarilor odata cu trecerea la dieta cruda. Si in cazul unei diete sanatoase, este necesar sa va asigurati ca puteti digera cu usurinta alimentele sanatoase.

Uneori, balonarile pot indica probleme in compozitia sucurilor digestive (gastric, pancreatic sau biliar). La acestea se adauga stresul, anxietatea sau depresiile, factori ce pot cauza aparitia balonarilor.

Urmatorul leac s-a dovedit a fi extrem de eficient. Asada, ce trebuie sa faceti? Puneti la macerat in otet cateva frunze de menta proaspata. Se bea un pahar de apa pe zi, cu 3 lingurite de otet aromat.

sursa: sanatate.bzi.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: balonarile  +cauze  inghitirea alimentelor  digestie  legume