Leac de medicina monahala impotriva nodulilor tiroidieni

Posted by Alin Marinescu on Thursday, February 15, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru noduli tiroidieni

Neoplasmele tiroidiene (sau nodulii tiroidieni) cel mai adesea nu provoaca simptome. Cu toate acestea, uneori  tesutul dintr-un nodul produce o cantitate prea mare de hormoni tiroidieni (T3 sau triiodotironina si T4 sau tiroxina), iar in cazul acesta, pacientul poate sa aiba urmatoarele simptome de hipertiroidism (ceea ce inseamna ca glanda tiroida a persoanei este hiperactiva):

anxietate;
irascibilitate sau diverse toane;
nervozitate, hiperactivitate;
transpiratie sau sensibilitate la temperaturile ridicate;
ritm cardiac rapid;
tremuratul mainilor;
caderea parului;
miscari intestinale frecvente sau diaree;
scadere in greutate;
menstruatii nu foarte abundente sau menstruatii absente;
dificultati la inghitire sau de respiratie, raguseala si dureri la nivelul gatului.
Fie ca este vorba de unul sau de mai multi noduli tiroidieni, cauza acestora este adesea necunoscuta. Nodulii pot aparea la persoanele din aceeasi familie, ceea ce inseamna ca pot avea o baza genetica. In plus, nodulii tiroidieni sunt descoperiti si la persoanele cu deficit de iod. In cazuri rare, cancerul este cauza acestui tesut care creste in exces, tocmai de aceea este important sa mergi la medic daca crezi ca ai un nodul tiroidian.

Riscul de aparitie al nodulilor tiroidieni este mai mare la femei decat la barbati, iar incidenta creste o data cu varsta. De asemenea, riscul este mai mare in randul persoanelor expuse la radiatiile de pe urma tratamentelor medicale sau la cele care au o boala autoimuna numita tiroidita Hashimoto, care este cea mai frecventa cauza a hipotiroidismului (cand glanda tiroida este subactiva).

Cataplasme cu mamaliguta si ta­maie: se face o mamaliguta mai tare. Se taie o bucata de tifon de marimea necesara (cat sa acopere locul afec­tat si sa-l depaseasca cu ceva). Se in­tin­de pe aceasta panza in strat de 2-3 cm. Se pune pe su­prafata ei putina ta­maie (care tre­buie sa fie marun­tita foarte fin) asa cum se pune sare pe o felie de paine cu unt. Se aplica cat de calda se suporta (sa nu arda). Se face acest lu­cru 10 seri la rand (inainte de cul­care). Se face apoi o pauza de 7 zile si se poa­te relua. Se va unge lo­cal cu orice unguent daca pielea pre­zinta roseata. Sunt foarte eficien­te, pentru ca aceas­ta caldura ajuta mult la dilatarea locala si ta­maia are si ea rolul ei. Este un trata­ment simplu si usor de aplicat.

sursa: taifasuri.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: leac de medicina monahala impotriva nodulilor tiroidieni