Laptele care ofera toti nutrientii esentiali

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 2, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lapte de canepa

Un studiu foarte vast, aparut anul trecut, a dezvaluit un adevar pe care multi dintre noi l-au banuit (sau de care s-au temut) in ultimele decenii: laptele nu numai ca nu face niciun bine corpului, dar contribuie la cresterea riscului de mortalitate la barbati si femei precum si a ratei fracturilor osoase la femei. 

Oamenii au inceput sa caute de ani buni alternative sustenabile si bune la gust pentru laptele de origine animala, devenind tot mai constienti de faptul ca modul in care este produsa mancarea pe care o consuma le afecteaza si sanatatea.

Laptele de canepa este o sursa hranitoare de proteine si poate furniza si amino-acidul GLA (omega 3), atat de greu de gasit. Laptele de canepa este bogat in proteine si contine acizii grasi omega-3 si omega-6, acid folic si vitaminele A, E, si B-12. Este bogat si in magneziu, potasiu, fier si magneziu - toti nutrientii esentiali pentru o alimentatie echilibrata si un sistem imunitar sanatos.

Beneficii notabile:
Intarirea sistemului imunitar
Piele, par si unghii puternice si sanatoase
Inima puternica si sanatoasa
Capacitate mentala marita
Canepa are agenti antiinflamatorii si imbunatateste circulatia. 

Desi laptele de canepa poate fi gasit in magazinele naturiste sau supermarketuri, este usor sa-l faci si acasa. Avantajul este ca poti face o cantitate mica la inceput, pentru a vedea daca iti place. Este nevoie de 1/2 de cana de seminte de canepa, organice, decorticate si 2 cani de apa filtrata. Mai trebuie si un tifon sau un filtru special pentru laptele vegetal. Se amesteca apa si semintele intr-un blender timp de 3 minute sau pana la omogenizare. Se strecoara laptele cu tifonul sau filtrul si se savureaza.

Are un gust mai bun rece, asa ca se poate tine la frigider inainte de consum. Se poate pastra la rece pana la 3 zile.
Se poate indulci cu miere, stevia sau curmale iar pentru aroma puteti adauga cu incredere vanilie, scortisoara sau nucsoara.

sursa: viataverdeviu.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: laptele care ofera toti nutrientii esentiali