Lacurile de unghii sunt toxice si pot produce cancer

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, November 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru lacurile de unghii

Multe din lacurile de unghii din comert sunt toxice. Nanoparticule din negru de carbune si oxid de titan sunt doua denumiri chimice pe care ar trebui sa le retina doamnele si domnisoarele care folosesc oja. Aceste substante, din compozitia ojelor, sunt toxice si patrund usor in organism.

Lacurile de unghii toxice pot afecta activitatea creierului sau declanseaza cancerul. Medicii si chimistii trag un semnal de alarma – unele oje din comert sunt nocive si in cel mai rau caz pot afecta activitatea creierului sau declanseaza cancerul.

Specialistii de la Asociatia Pro Consumatori au gasit in compozitia unor lacuri de unghii substante extrem de periculoase – oxidul de titan si nanoparticule din negru de carbon, iata si denumirea de pe eticheta. Pare greu de crezut ca o oja poate fi nociv, insa stiinta sustine afirmatia.

Oxidul de titan, odata aplicat pe unghii, se activeaza la soare si ajunge in organism, spun specialistii in chimie.
Colorantul negru de carbune nu are nevoie de soare pentru a patrunde in organism, fiind sub forma de nanoparticule. Mai sunt si alte substante pe care trebuie sa le evitati daca le intalniti pe eticheta ojelor.

Dermatologii nu recomanda nici manichiura permanenta

Dermatologii nu recomanda nici manichiura permanenta, la salon. Spun ca unghiile au nevoie de pauze regulate pentru a se reface, altfel vor suferi. In cadrul studiului au fost analizate 21 de lacuri de unghii, de la producatori diferiti, iar specialistii au gasit si produse corespunzatoare pentru folosire.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: lacurile de unghii sunt toxice si pot produce cancer