La ce se poate folosi ghimbirul cand nu se mananca

Posted by Alin Marinescu on Tuesday, February 13, 2018 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru ghimbir

Condimentele si-au castigat un loc de cinste in bucatarie, insa treptat au acaparat si domeniul cosmetic. Ghimbirul poate fi folosit cu succes pentru a te bucura timp indelungat de frumusete si sanatate. Este unul dintre cele mai bune condimente care are grija de silueta ta, favorizand pierderea surplusului de kilograme. Considerat atat condiment, cat si aliment, ghimbirul se poate adauga atat in salate, smothie-uri, iar consumat cu regularitate te va ajuta sa iti normalizezi metabolismul, sa te bucuri de mai multa energie.

Reduce grasimea nesanatoasa
 
Printre multele sale calitati, ghimbirul, ajuta mai ales la eliminarea toxinelor purificand organismul, ajuta atat tractul gastrointestinal, cat si ficatul sa functioneze normal si totodata sa elimine excesul de grasimi din organism.
Atentie insa, daca este consumat in exces, va contribui la aparitia constipatiei. In plus, daca ai probleme digestive, este recomandat sa il eviti, de asemenea daca esti insarcinata sau alaptezi. Pentru a te bucura de efectele sale minunate poti sa pui o felie de radacina de ghimbir la o cana de apa clocotita, dupa care sa-l lasi la infuzat o jumatate de ora. Apoi, bea ceaiul cu inghitituri mici, de cateva ori pe zi, inainte de fiecare masa, cu 20 de minute.

Trateaza acneea
Datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, ghimbirul are o cantitate mare de antioxidanti care iti pot oferi o doza de protectie pentru pielea ta. Pentru asta trebuie doar sa prepari un ceai de ghimbir, sa astepti sa ajunga la temperatura camerei si, cu ajutorul unui disc demachiant, sa il aplici pe zonele problematice.
Fiind un bun antimicrobian si antiinflamator, vei observa cum aceste doua probleme vor disparea ca prin minune.

Uita de matreata cu ajutorul ghimbirului

Matreata poate avea diverse cauze, insa ghimbirul te poate ajuta sa combati aceasta problema deranjanta. Si pentru asta ai 2 solutii. Tai 2 feliute de ghimbir si-ti masezi scalpul cu 5 minute inainte de a te spala pe cap sau iti speli parul si te clatesti la final cu ceai de ghimbir. Ce zici de aceste remedii pe baza de ghimbir? Acum poti sa te bucuri la maximum de puterea lor binefacatoare.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: la ce se poate folosi ghimbirul cand nu se mananca