La ce pericol se expun persoanele care folosesc uscatoarele de maini din toaletele publice

Posted by Alin Marinescu on Saturday, April 14, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Cercetatorii de la Universitatea din Connecticut au efectuat un studiu recent pentru a determina daca uscatoarele de maini pot fi o sursa de imbolnavire pentru cei care folosesc toaletele publice. S-ar putea sa va ganditi ca folosirea unui uscator cu aer intr-o baie publica este o metoda mult mai igienica de uscare a mainilor decat folosirea prosoapelor de hartie. Ei bine, cercetatorii sunt de parere ca acestea sunt un periculos mod de raspandire a microbilor, scrie adevarul.ro, care citeaza independent.co.uk.   

Atunci cand o toaleta este spalata, particule microscopice din fecale pot fi propulsate in aer. Acestea pot fi absorbite in uscatoarele de maini, fiind eliminate in momentul in care aparatele sunt puse in folosinta. Dupa cercetari amanuntite, s-a ajuns la concluzia ca uscatoarele cu aer cald au colectat 18 pana la 60 de colonii de bacterii, in 30 de secunde.

Pe de alta parte, cercetatorii au concluzionat ca uscatoarele de mana care folosesc filtre speciale ar putea reduce semnificativ cantitatea de bacterii care ajung pe maini. Rezultatele arata ca multe tipuri de bacterii, inclusiv patogeni si spori, pot ajunge pe mainile expuse la uscatoarele din toaletele publice, aparatele reprezentand un real pericol pentru sanatatea celor care le folosesc.

sursa: adevarul.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: la ce pericol se expun persoanele care folosesc uscatoarele de maini din toaletele publice