La ce obiceiuri trebuie sa renuntam pentru a incetini imbatranirea pielii

Posted by Alin Marinescu on Monday, July 9, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Utilizarea telefonului, renuntarea la consumul de grasimi sau pierderea brusca in greutate sunt doar cativa din factorii care duc la favorizarea aparitia ridurilor. Dermatologii explica ce putem face pentru a incetini imbatranirea pielii. Atrofierea musculaturii duce la simptome clasice de imbatranire, cum ar fi lasarea pielii si aparitia ridurilor. Cea mai cunoscuta metoda de reducere a ridurilor este interventia chirurgicala, insa rezolvarea poate veni si tinandu-ne departe de obiceiurile care favorizeaza acest proces, scrie adevarul.ro, care citeaza BrightSide.com.

Utilizarea constanta a telefoanelor. Utilizarea constanta a telefoanelor duce la obraji lasati, riduri si gusa, spune dermatologul Mervyn Patterson. Totul este pus pe seama pozitiei capului si expunerii la radiatiile dispozitivelor. 

Excluderea grasimilor din alimentatie. Persoanele preocupate sa nu acumuleze kilograme in plus ajung, in mod gresit ,sa excluda grasimile din alimentatie. Conform dermatologilor, unii acizi grasi, cum ar fi omega-3 si omega-6, pastreaza elasticitatea membranei celulare si ajuta la sustinerea sistemului imunitar. 

Dezechilibrul hormonal. Unul dintre principalele motive care duc la pierderea elasticitatii pielii este lipsa de estrogen. Hormonii feminini stimuleaza fibroblastele dermice pentru a crea elastina si colagen. Ca urmare, femeile care au niveluri scazute de estrogen ajung sa aiba mult mai devreme pielea lasata si riduri. 

Consumul de zahar. Dupa cum spun cercetatorii, consumul de zahar excesiv afecteaza si elasticitatea pielii, care declanseaza procesul de imbatranire chiar mai devreme. Moleculele de zahar inhiba colagenul si elastina in piele 

Expunerea la soare. Derma este in proportie de 70% colagen iar razele ultraviolete ajung in straturile cele mai adanci ale pielii, cunoscuta si sub denumirea de derma. Razele UVA distrug literalmente acest invelis protector. 

Pierderea brusca in greutate. Pierderea brusca in greutate afecteaza aspectul fetei in mod negativ. S-ar putea sa fi scapat de excesul de grasime, dar excesul de piele va fi in continuare acolo. De aceea, daca intentionati sa incepeti o dieta si sa pierdeti in greutate, ar trebui sa procedati gradual.  

Somnul insuficient. Pe timpul noptii pielea intra intr-un process de refacere, iar ingredientele din cremele de noapte actioneaza mult mai eficient datorita unei circulatii mai bune a sangelui.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: la ce obiceiuri trebuie sa renuntam pentru a incetini imbatranirea pielii