Iti place sa mergi pe jos? Iata care sunt beneficiile!

Posted by Alin Marinescu on Sunday, October 29, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru mers pe jos

Multe persoane evita mersul pe jos de fiecare data cand pot. si e de inteles. Dupa o zi lunga la birou, tot ce iti doresti este sa te trantesti pe pat si sa te odihnesti. insa chiar daca nu iti place sa mergi pe jos, ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a lua un mijloc de transport pana acasa.

De ce este bine sa mergi pe jos

1. Iti poti prelungi viata

Statul jos iti poate scurta viata. Suntem nevoiti sa stam jos pentru perioade lungi de timp, din cauza locurilor de munca din ce in ce mai computerizate. Chiar si eforturile noastre de a avea o viata activa dupa munca sau la sfarsit de saptamana s-ar putea dovedi inutile, deoarece expertii constata ca si trei-patru ore de stat jos ne scurteaza viata. Cu toate acestea, cei care se incadreaza in aceasta categorie nu ar trebui sa isi piarda inca speranta. Un studiu recent a constatat ca miscarea la fiecare 30 de minute poate diminua pericolele pentru sanatate.

2. Mersul pe jos este o forma de meditatie

Mersul pe jos iti relaxeaza mintea, eliberand tot stresul de pe parcursul unei zile. Pe masura ce mergi, presiunea este difuzata si incepi sa gandesti lucrurile mai clar. sansele sunt ca, atunci cand ajungi acasa, treburile, problemele si sarcinile sa iti ocupe tot timpul. insa cand mergi pe jos ai timp sa iei in considerare optiunile, sa gasesti alternative, sa rezolvi probleme etc.

De asemenea, poti economisi banii de transport si poti ajuta la protejarea mediului inconjurator. Iar daca ai o persoana cu care sa te plimbi pe jos, s-ar putea sa ti se para si mai placuta aceasta activitate.

3. Poti aprecia natura mai mult

Imagineaza-ti ca prinzi in fiecare zi apusul soarelui cand mergi spre casa pe jos. Iar in momentul in care privesti verdeata din jur, poti sa reduci stresul si sa ameliorezi tensiunea de la nivelul ochilor, cauzata de orele lungi de lucru din fata calculatorului.

4. Transpiratia curata organismul

Dupa ce stai la birou pentru opt ore sau mai mult, corpul tau are nevoie sa fie curatat, iar cel mai usor si natural mod de a face asta este prin transpiratie. Daca este adevarat ca statul jos timp de opt ore in fiecare zi ne scurteaza viata, incearca sa iti dai seama ce se intampla in interiorul corpului tau. incearca sa mergi cat mai mult timp pe jos, pentru a putea transpira toate toxinele pe care le-ai acumulat in timpul zilei.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iti place sa mergi pe jos? iata care sunt beneficiile!