Intrebuintari incredibile ale uleiului esential de arbore de ceai

Posted by Alin Marinescu on Thursday, October 8, 2015 Under: Stiri din Sanatate

1. Îndepărtează mucegaiul - oriunde apare mucegaiul, aplică o soluţie făcută din ulei esenţial de arbore de ceai, oţet şi apă. Nu numai că mucegaiul dispare, dar te asigur ca nici nu reapare.

2. Dezinfectant natural - ai copii mici ori animale de companie care ar putea fi afectatate de soluţiile dezinfectante din comerţ? Ei bine, fă-ţi propria soluţie dezinfectantă cu ulei esenţial de arbore de ceai combinat cu apă.

3. Tratează ciupercile piciorului - fie că tălpile te mănâncă, fie că ţi se curăţă pielea dintre degete, câteva comprese cu ulei esenţial de arbore de ceai vor rezolva problema.

4. Tratează ciupercile unghiei - nici unghiile nu sunt ferite de micoze, dar uleiul esenţial de arbore de ceai le tratează.

5. Te scapă de mătreaţă - acest ulei îndepărtează şi mătreaţa care îţi dă bătăi de cap. Pune 10 picături în sticla de şampon preferat şi rezultatele vor apărea în scurt timp.

6. Calmează mâncărimile provocate de muşcăturile de insecte - fie că este vorba de ciupiturile de ţânţari, muşcăturile de păianjen ori chiar despre înţepăturile de albină, dacă masezi zona cu pricina cu ulei esenţial vei scăpa de mâncărimi.

7. Relaxează musculatura - ai febră musculară sau te simţi, pur şi simplu, încordată? Adaugă 10 picături de ulei esenţial în apa fierbinte din cadă şi fă-ţi o baie relaxantă.

8. Tratează arsurile solare - 3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai combinate cu o lingură de ulei de cocos calmează arsurile cauzate de soare.

9. Curăţă mochetele - mocheta ta şi-a pierdut strălucirea? Amestecă 20 de picături de astfel de ulei cu o cană de bicarbonat de sodiu şi curăţă apoi mocheta cu acest amestec.

10. Tratează acneea - uleiul esenţial de arbore de ceai este un antiseptic natural, iar dacă vei să scapi de acnee trebuie doar să îţi masezi faţa, seara de seară, cu acest ulei.

sursa: feminis.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: stiri din sanatate  ulei esential arbore de ceai  remedii naturiste  fire albe de par  antimucegai  mucegai ulei arbore de ceai  ciuperca piciorului  matreata  acnee