Intre mit si adevar: cat de sanatoasa este carnea rosie

Posted by admin. on Saturday, September 26, 2015 Under: Stiri din Sanatate

Unii nutriționiști spun despre consumul de carne roșie că favorizează apariția bolilor cardiace, a obezității și cancerului, dar și a colesterolului. Iată ce este adevărat și ce este fals!

Carnea roșie și obezitatea
La fel ca orice alt aliment, carnea roșie conține un anumit număr de calorii. Astfel, cu cât vei mânca mai multă carne, cu atât mai multe calorii vei consuma. Deși carnea roșie conține mai multe calorii raportat la legume și fructe, asta nu înseamnă că vei deveni supraponderal peste noapte prin simplul consum de carne.
Carnea roșie îngrașă la fel ca orice alt aliment, depinde doar cantitatea pe care o mănânci. Excesul va favoriza, bineînțeles, depunerea de kilograme.

Carnea roșie și colesterolul ,,rău''
Într-adevăr, carnea conține grăsimi, însă o cantitate mică de grăsime este benefică organismului, în timp ce excesul se va vedea pe cântar.
În principiu, modul de gătire al cărnii este foarte important, fiind recomandată carnea slabă, care conține mai puțin colesterol. Trebuie să știi, de asemenea, că grăsimea din proteinele animale este cu mult mai sănătoasă decât colesterolul conținut de grăsimile trans.
Așadar, dacă urmezi o dietă, asta nu înseamnă că trebuie să renunți complet la carne, ci la sosuri, dressinguri, unt sau maioneză. Secretul constă în moderație.

Carnea roșie este nesănătoasă
Carnea roșie este o sursă importantă de proteine, vitamina B12, fier și zinc. Astfel, consumul de carne roșie este recomandat pentru creșterea imunității și pentru refacerea masei musculare.

Carnea roșie este singura sursă de grăsimi saturate
Carnea conține grăsimi saturate sănătoase, spre deosebire de unt sau înghețată, de exemplu, și îți furnizează vitamine esențiale.

Carnea roșie provoacă cancer
Unele studii asociază cancerul cu consumul excesiv de carne roșie, în special cea gătită pe grătar. De fapt, cercetătorii fac referire la agenții cancerigeni rezultați în urma căldurii excesive la care este supusă carnea (suprafața carbonizată), la fel ca orice alt aliment, de altfel.
În rest, nu există nici o dovadă potrivit căreia consumul moderat de carne provoacă cancer.

Carnea roșie și bolile de inimă
Nu există nicio legătură între consumul de carne roșie și afecțiunile inimii. Consumul moderat de carne roșie slabă (90 grame zilnic), însoțit de un regim alimentar echilibrat și exerciții fizice, nu este dăunător pentru sănătatea cardiacă.

sursa: clicksanatate.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: carne rosie  riscuri  beneficii  alimentatie  colesterol  calorii