Inteligenta artificiala devine tot mai inteligenta. Deja ne stie personalitatea doar privindu-ne ochii

Posted by Alin Marinescu on Wednesday, August 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Se spune deseori ca ochii sunt fereastra catre suflet si pot dezvalui ceea ce gandesti sau simti. In prezent cercetatorii au dezvaluit ca ochii ar putea fi un indicator al personalitatii, prin simplul mod in care se misca. Cercetatorii din universitatile din sudul Australiei, Stuttgard si Institutul Max Planck au dezvoltat un tip de inteligenta artificiala ce poate determina legatura dintre miscarile ochilor si personalitate. 

Conform descoperar.ro, care citeaza Science Daily, rezultatele arata ca miscarile ochilor oamenilor pot dezvalui daca sunt sociabili, constiinciosi sau curiosi prin intermediul unui algoritm ce recunoaste patru dintre cele cinci mari trasaturi ale personalitatii: deschiderea spre experienta, constiinciozitatea, extraversia, agreabilitatea si neuroticismul.

Cercetatorii au urmarit miscarile ochilor a 42 de participanti in timp ce realizau sarcini obisnuite. De asemenea au determinat persoanlitatile lor si prin intermediul unor chestionare. Dr. Tobias Loetscher din cadrul UniSA a declarat ca noile legaturi dintre miscarile ochilor si trasaturile de personalitate furnizeaza informatii cruciale pentru domeniul procesarii semnalelor sociale si cel al roboticii sociale. 

„Aceste informatii pot imbunatatii interactiunile dintre oameni si masinarii. Oamenii cauta mereu servicii imbunatatite, personalizate. Insa robotii din prezent sunt computere nu sunt constienti social, asadar nu se pot adapta trasaturilor nonverbale. Cercetarea ne ofera oportunitatea sa imbunatatim computerele si robotii pentru ca ei sa devina mai naturali si sa interpreteze mai bine semnalele sociale umane”, a declarat dr. Loetscher. 

In : Stiri din Sanatate 


Tags: inteligenta artificiala devine tot mai inteligenta. deja ne stie personalitatea doar privindu-ne ochii