Ingrediente pentru ingrijirea pielii pe care sa nu le folosesti in acelasi timp

Posted by Alin Marinescu on Friday, July 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Evita sa combini aceste ingrediente cand aplici produsele pentru ingrijirea pielii. Desi avem tendinta sa credem ca amestecand mai multe tipuri de produse pentru ingrijirea pielii ar avea un rezultat mai bun, nu este mereu indicat. Dar, deoarece ingredientele active cum ar fi acizii si retinolul cresc in popularitate, dermatologii subliniaza faptul ca amestecarea anumitor produse ar putea sa dauneze pielii. Practic, chiar daca fiecare ingredient utilizat separat este eficient, combinarea lui cu un alt ingredient la fel de bun ar putea irita pielea si ar putea cauza numeroase alte probleme pe care sigur nu ti le doresti, mai ales cand vine vorba de pielea ta. Iata ce ingrediente sa nu amesteci pentru ingrijirea pielii:

Vitamina C + Retinol. Vitamina C si retinolul functioneaza optim in diferite medii de pH si, prin urmare, nu ar trebui, in mod obisnuit, sa fie combinate. Produsele cu vitamina C sunt formulate pentru a fi folosite pentru un pH scazut de mai putin de 3,5, in timp ce retinolul functioneaza cel mai bine la un pH de 5,5 la 6. Cel mai indicat este sa folosesti un serum cu vitamina C dimineata, iar crema cu retinol sa o aplici seara. Acest lucru asigura eficacitatea completa a ambelor ingrediente.

Acizii alfa-hidroxizi sau beta-hidroxizi + Retinol. Cand sunt folosite impreuna, aceste ingrediente active pot provoca exces de usaciune, roseata si iritare. Acizii alfa-hidroxizi si beta-hidroxizi sunt folositi pentru exfolierea stratului superior al pielii si de a ajuta la imbunatatirea neregulilor de culoare. Retinolul este folosit pentru a trata acneea si pentru a ajuta la imbunatatirea petelor maronii, a liniilor fine si a ridurilor.

Peroxid de benzoil + Retinol. Utilizarea acestor doua ingrediente de ingrijire a pielii le face practic inutile. Este recomandat sa folosesti retinol seara si acizii alfa-hidroxizi si beta-hidroxizi dimineata. De asemenea, evita produsele care contin retinol daca ai facut o procedura cu laser. sursa: elle.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ingrediente pentru ingrijirea pielii pe care sa nu le folosesti in acelasi timp