Ingrediente naturale care te ajuta sa improspatezi aerul din baie si sa-l mentii pe o perioada lunga

Posted by Alin Marinescu on Sunday, March 25, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Mirosul neplacut si aerul inchis din baie poate lasa impresia unei spatiu care nu este curat si igienizat. De multe ori, vinovate de mirosul care te face sa strambi din nas sunt scurgerile. Cu timpul, pe tevi se depune un strat considerabil de murdarie, care favorizeaza mirosul neplacut. Dupa ce speli bine chiuveta si cada, aerul este placut, insa in cateva ore mirosul urat revine.


Pentru curatarea scurgerilor este foarte eficienta combinatia bicarbonatul de sodiu-otet. Toarna o ceasca de bicarbonat pe scurgere, apoi stinge-l cu otel. Spuma ce rezulta va curata bine teava. Acest procedeu trebuie repetat la fiecare 3-4 saptamani. Apoi treci la operatiunea de parfumare a aerului. Pentru aceasta va trebui sa it creezi un aromatizator care sa-ti asigure prospetime indelungata. Este foarte simplu. Ai nevoie de un sul de hartie igienica si de o sticluta cu ulei esential in aroma dorita. Toarna cateva picaturi de ulei in interiorul ruloului de hartie, si aromatizatorul este gata. Faceti asta ori de cate ori simtiti ca aerul nu mai este parfumat.

O alta varianta pentru parfumarea baii o reprezinta potpourri-ul. Este un amestec de plante uscate parfumate. In funtie de starea ta, vei alege aroma si culoarea plantelor, dar si vasul in care le vei plasa. Incearca sa-l plasezi langa fereastra. Intre ingredientele traditionale necesare unui potpourri se numara ienibaharul, scortisoara, scoarta de chiparos, cuisoare, flori de iasomie, scoarta de ienupar, flori si frunze de lamai, coaja de lamaie/portocala, flori de trandafir, flori si frunze de menta, flori si frunze de rozmarin, uneori impreuna cu uleiuri esentiale, pentru a potenta aroma plantelor si cojilor. Vasul poate fi un bol de sticla, ceramica sau lemn.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: ingrediente naturale care te ajuta sa improspatezi aerul din baie si sa-l mentii pe o perioada lunga