Infuzia din seminte de mac ajuta oasele. Vezi cum se tine o cura pentru a preveni si trata osteoporoza

Posted by Alin Marinescu on Sunday, September 4, 2016 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru seminte de mac

Planta originara din Orientul Mijlociu, macul de camp poate fi folosit in scop terapeutic, petale si semintele sale avand efecte benefice sistemului osos, respirator si pielii. 

Grecii antici foloseau florile de mac pentru tratarea infertilitatii si calmarea durerilor. Petalele contin mucilagii si alcaloizi, substante care, foarte bine dozate, au efecte calmante.

Semintele combat osteoporoza
Semintele de mac contin acizi grasi Omega-6 si fosfor, substante care ajuta la o mai buna absorbtie a calciului in oase. Astfel, sunt utile atat in preventia, cat si pentru reducerea simptomelor osteoporozei.

Poti face o cura cu infuzie din seminte de mac, timp de 14 zile. Peste 10 g de seminte torni o cana cu apa clocotita si lasi la infuzat 10 minute. Cand se raceste, strecori. Iei cate o lingura de ceai din seminte de mac, de 2-3 ori pe zi, dupa masa.

Infuzia din petale amelioreaza bronsita
Petalele uscate ale macului de camp sunt un remediu excelent contra bronsitei. Se prepara o infuzie dintr-o lingurita de petale uscate, peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 10-15 minute.

Se bea pe parcursul unei zile. Infuzia este de ajutor si in ameliorarea simptomelor gripei, precum febra, cefaleea, oboseala, durerile articulare.

Este buna atat pentru cei care sufera de tuse convulsiva, cat si pentru persoanele care au traheita sau laringita.
Tratamentul se urmeaza maximum 5 zile. in caz de laringita si raguseala, poti face si gargara cu infuzie din flori de mac, de cateva ori pe zi.

sursa: Adevarul

In : Stiri din Sanatate 


Tags: infuzia din seminte de mac ajuta oasele. vezi cum se tine o cura pentru a preveni si trata osteoporoza