Indicatii si contraindicatii ale saunei

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 19, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Finlandezii au scos in lume aceasta cultura. Pentru ei casutele din lemn, ce au cuptorase, sunt  sacre. Aburii de aer cald accelereaza organismul, purifica pielea si elimina toate toxinele prin transpiratie. in cazul, in care nu suporti temperaturile inalte, ai o alternativa: sauna pe aburi cu temperaturi mai putin ridicate si sauna cu raze infrarosii. Ultima aduce mai multe beneficii fiind utilizata in cosmetologie, precum si in tratarea unor afectiuni cum ar fi reumatismul. in cazul, in care suferi de afectiuni pulmonare, pledeaza pentru sauna turceasca. Aceasta curata caile respiratorii in profunzime. Mediul umed faciliteaza secretia, de aceea pentru pacientii astmatici este extrem de benefica.

Purifica-ti organismul,  dar fa-o cu  buna stiinta! Medicii cardiologi vin sa dezminta mitul, precum ca sauna ar fi „farmacia  saracului”. De la dilatarea vaselor, starea generata de temperaturile inalte, se agraveaza problemele de sanatate ale celor care sufera de tulburari cardiovasculare, celor ce au suferit un ictus cerebral si lista mai poate continua. 

in cazul in care ai mai multe kilograme in plus sau esti diabetica, sauna inseamna pentru tine un pericol. Aceeasi situatie este si atunci cand suferi de infectii virale sau ai o boala inflamatorie. Temperaturile ridicate  ii pot afecta pe reprezentantii sexului puternic , in special, pe cei care au probleme de sterilitate. Ei trebuie sa evite sauna.sauna. Sunt contraindicate bauturile alcoolice, care dilata vasele capilare si scad tensiunea arteriala.

Sauna reprezinta o baie in doua faze, in care alterneaza o incalzire si o racire. Temperatura aerului in incaperea saunei este cuprinsa intre 80 si 120 grade, iar umiditatea relativa intre 5 si 15%. Pentru o sedinta se practica 1-3 sederi in sauna, cu o durata de 8-12 minute fiecare, in functie de obisnuinta si de toleranta fiecaruia. Faza de racire care urmeaza aplicarii de caldura trebuie sa cuprinda o sedere de 8-12 minute intr-o incapere cu aer proaspat si utilizarea in final a apei reci, urmand apoi o faza de repaus de circa 15 minute.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: indicatii si contraindicatii ale saunei