In sfarsit s-a descoperit o pastila de slabit fara efecte secundare

Posted by Alin Marinescu on Saturday, September 1, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Pastilele care sa micsoreze apetitul nu sunt o noutate. Nu e o noutate nici faptul ca nu sunt deloc sigure, cele mai multe dintre ele avand efecte asupra inimii. Iar un astfel de medicament este ceea ce femeile asteapta de la lansarea pe piata a primei pilule. Unele ar spune ca asteapta asa ceva de cand lumea.

Acest lucru se schimba insa sub ochii nostri. Saptamana aceasta, oamenii de stiinta au anuntat ca un studiu clinic pentru o astfel de pastila a avut rezultatele scontate, adica a fost un succes total. Si partea si mai buna e aceea ca pilula este deja pe piata, arata ziare.com, care citeaza Science Alert.

FDA (Food and Drug Administration), din SUA, a aprobat lansarea ei, in 2012, insa medicii si pacientii s-au temut sa o incerce, pentru ca, la momentul respectiv, nu existau informatii legate de folosirea sa indelungata, de efectele pe termen lung. Acum, dupa mai multi ani de studiu, in care subiecti au fost circa 12.000 de americani obezi sau supraponderali, a venit si concluzia. Lorcaserin, comercializat in SUA sub numele de Belviq, este sigur, a auntat cardiologul Erin Bohula, de la Spitalul pentru femei din Boston, Massachusetts, cel care a coordonat studiul.

E drept, slabirea nu a fost una spectaculoasa - in putin peste 3 ani, subiectii carora le-a fost administrata pilula au dat jos, in medie, 4 kilograme. Insa au fost si cazuri fericite, in care un numar mare de kilograme s-a topit. Sa nu uitam ca, in anumite cazuri, doar cateva kilograme pot face diferenta cand vine vorba de o serie intreaga de boli.

"Cred ca este ceea ce toata lumea cauta", a declarat Tam Fry, presedintele National Obesity Forum din Marea Britanie, care nu a fost implicat in studiu. "Asta ne doream cu totii. Asa ca e o usurare. In sfarsit, un medicament sigur", a declarat si cardiologul Stephan Achenbachhe, din cadrul Universitatii Erlangen, din Germania, nici el implicat in studiu. In ceea ce priveste pretul, deocamdata e unul destul de piperat, dar lucrurile se vor schimba. In SUA, tratamentul pentru o luna costa intre 220 - 290 de dolari.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: in sfarsit s-a descoperit o pastila de slabit fara efecte secundare