In combinatie, mierea, lamaia si ghimbirul trateaza raceala

Posted by Alin Marinescu on Thursday, September 6, 2018 Under: Stiri din Sanatate

Ceaiul fierbinte de ghimbir, la care adaugi suc de lamaie si miere este un remediu rapid pentru durerile in gat si tuse. Mierea creaza un strat protector si previne usturimea, fiind utila atat pentru tusea seaca, cat si pentru cea productiva. Potrivit studiilor de specialitate, o lingurita de miere amestecata in ceai inainte de culcare favorizeaza un somn linistit, in ciuda racelii. Lamaia are un efect antimicrobian si lupta impotriva infectiei, iar ghimbirul reduce intensitatea durerii si previne starile de greata care pot aparea atunci cand tusesti foarte mult sau datorita acumularii excesive de mucus. 

Consumul de ghimbir a fost mereu asociat cu efectele pozitive pe care le aduce sistemului gastro-intestinal.  Potasiul, magneziul, cuprul, manganul si vitamina B6 sunt cele mai importante elemente nutritive prezente in ghimbir. In medicina naturista, ghimbirul este considerat un factor important in procesul de eliminare a gazelor intestinale si de relaxare a tractului intestinal. Practic, aceasta mirodenie lupta cu succes impotriva compusilor inflamatori din stomac.

Ai rau de mare sau de miscare? Ghimbirul ta va ajuta la reducerea simptomelor asociate cu ameteala, greata sau voma. In aceeasi categorie, consumul de ghimbir poate reduce semnificativ senzatiile de voma si chiar voma in sine in cazul femeilor insarcinate, fara a avea alte efecte secundare. Ghimbirul mai are calitati revigorante, vasodilatatoare si de linistire a functiilor organsimului.

Ghimbirul contine un ingredient activ, un fenol numit 6-gingerol, asociat cel mai des cu procesele anti-inflamatorii. Aceasta este explicatia pentru care persoanele care sufera de osteoartrita sau de artrita reumatoidala isi reduc durerea si chiar isi amelioreaza mersul in urma unui consum regulat de ghimbir proaspat.

Studii recente au aratat importanta consumului regulat de ghimbir in cazul persoanelor care sufera de crize de astm. Un amestec comun pe baza de suc de ghimbir si suc de morcovi, consumat inainte de mesele principale, poate ameliora crizele de astm. In fine, consumul de ghimbir sporeste imunitatea organismului.

Daca transpirati noaptea, dupa ce ati baut seara ceai de ghimbir, e un semn bun: nu numai ca organismul se detoxifica, dar transpiratia produsa de ghimbir a fost apreciata, de catre specialisti germani, drept benefica in lupta contra microbacteriilor sau stafilococilor exteriori.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: in combinatie  mierea  lamaia si ghimbirul trateaza raceala