In ce obiecte din casa ta se gasesc cei mai multi microbi?

Posted by Alin Marinescu on Monday, May 22, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru spalat vase

Suntem prea saraci pentru a cumpara lucruri ieftine, spune o vorba. Este adevarat, dar nu intotdeauna. Uneori chiar e indicat sa nu investim prea mulți bani in unele produse, pentru ca trebuie schimbate foarte des. Asta pentru ca devin adevarate cuiburi pentru microbi.

Buretele si laveta pentru spalat vase sunt in topul obiectelor "murdare". Cercetatorii americani sustin ca un burete poate avea de 200.000 de ori mai multe bacterii decat vasul de toaleta! De aceea, schimbati-l macar o data la 3 saptamani, in functie de cat de mult il folositi.

Tot la 3 saptamani ar trebui schimbat si buretele sau lufa de baie, care contine o multime de celule moarte, hrana ideala pentru microorganisme.

Periuta de dinti, pericol pentru sanatate

Adevaratul pericol pentru sanatate sta insa in periuta de dinti. Ganditi-va ca microbii ajung in cavitatea bucala si apoi in tot organismul. De aceea, este recomandat sa o schimbati o data la 3 luni sau chiar mai des. Studiile arata insa ca un roman pastreza aceeasi periuta timp de aproximativ un an si jumatate.

Pernele, pline cu piele moarta si bacterii

Trecem la perna. Atunci cand este veche, o treime din greutatea ei poate fi formata din piele moarta, bacterii si chiar gaze. Din aceasta cauza pot aparea probleme respiratorii si chiar alergii. De aceea medicii recomanda sa spalam pernele la temperaturi inalte si sa le schimbam o data la 2-3 ani.

Fardurile si pensulele, cuiburi pentru microbi

Cuiburi pentru microbi pot fi si fardurile sau pensulele de machiaj pe care le folositi zilnic. in special femeile care isi tin rimelul sau fardul de ochi in baie ar trebui sa le schimbe mai des. Pensulele intra in contact cu sebumul pielii, o hrana excelenta pentru dezvoltarea bacteriilor. Statisticile arata ca romancele folosesc chiar si cativa ani un fard de pleoape. Astfel pot face blefarite sau conjunctivite. in plus, multe probleme ale pielii sunt puse pe seama fondului de ten prea vechi. Pentru a preveni problemele in primul rand trebuie verificata data expirarii cosmeticelor. in plus, țineți cont de acest semn distinctiv, pentru ca arata cate luni poate fi folosit un produs din momentul in care a fost desigilat.

sursa: digi24.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: in ce obiecte din casa ta se gasesc cei mai multi microbi?