In cat timp isi revine la normal burtica unei mamici dupa nastere

Posted by Alin Marinescu on Thursday, July 27, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru burtica unei mamici dupa nastere

Cu toate ca e diferit pentru fiecare femeie si este vorba despre o serie specifica de factori, exista cateva etape pe care le poti nota in calendarul tau.

De cat timp are nevoie burtica unei mamici pentru a-si reveni la normal dupa nastere?

La 24 de ore de la nastere

Femeile pierd in medie 5,4 kilograme aproape imediat dupa nastere. Este vorba de copil, sange, fluide si lichidul amniotic. In aceasta perioada de 24 de ore, burtica postpartum incepe deja sa scada.

La o saptamana dupa

Inca mai sunt eliminate multe lichide, mai ales daca mamica a facut epidurala, ceea ce inseamna ca kilogramele mai scad. Insa nu te urca inca pe un cantar. Și alaptatul poate juca un rol in pierderea in greutate. Femeile sunt sfatuite sa consume o cantitate suplimentara de 500 de calorii pe zi cand alapteaza, adesea pierzand mai multa greutate dupa nastere. Unele femei pot sa piarda in greutate mai repede decat altele, indiferent daca alapteaza sau nu.

Doua saptamani mai tarziu

Mamele nu ar trebui sa se cantareasca in primele doua saptamani dupa nastere. Hormonii inca incearca sa se stabilizeze, iar numarul de pe cantar nu reflecta de obicei grasimea din organism.

O luna mai tarziu

Aproape ca suna prea bine pentru a fi adevarat, dar noile mamici pot pierde pana la 9 kilograme la o luna dupa nastere.

Deoarece majoritatea femeilor sunt sfatuite sa ia in greutate 10-12 kilograme in timpul sarcinii, o luna mai tarziu ajung aproape la greutatea pre-copil.

Sase saptamani mai tarziu

Uterul se intoarce in pelvis in aceasta perioada, asa ca abdomenul pare mai plat si mai mic. Este o mare schimbare in ceea ce priveste felul in care arata burtica unei mamici.

Cateva luni mai tarziu

Daca respecti obiceiurile alimentare sanatoase pe care le-ai inceput in timpul sarcinii, vei fi aproape de greutatea normala la cateva luni de la nastere. Exercitiile fizice te pot ajuta sa atingi mai usor greutatea dorita.

Noua luni mai tarziu

Daca ai castigat in greutate mai mult de cele 10-12 kilograme recomandate, s-ar putea sa dureze ceva mai mult sa arati asa cum iti doresti. Insa trebuie sa rezisti, sa mananci sanatos si sa faci exercitii.

sursa: eva.ro

In : Stiri din Sanatate 


Tags: in cat timp isi revine la normal burtica unei mamici dupa nastere