Iata o excelenta sursa de proteine, mai ales in post!

Posted by Alin Marinescu on Friday, November 24, 2017 Under: Stiri din Sanatate
Imagini pentru naut

Exista alimente vegetale care sunt foarte bogate in proteine. Nautul este una dintre aceste vegetale, care este si o foarte buna sursa d eproteine, de foarte buna calitate. Aceasta faca ca nautul sa fie o buna solutie pentru dietele din timpul postului sau pentru vegetarieni, ori pentru persoanele care au probleme legate de consumul d eproteine de orgine animala.

Nautul este o foarte buna sursa de minerale, iar printre acestea se remarca aportul bun de mangan. Acesta este un mineral foarte important pentru organism fiind esential pentru procesele de producere de energie in organism, dar si pentru procesele de aparare. In plus, este si un antioxidant excelent. Pentru a profita de aceste beneficii este suficienta o ceasca de naut de doua ori sau de trei ori pe saptamana. Cel mai bun mod de a-l consuma este sa-l fierbi cu putina sare. Nautul prajit, desi este mult mai gustos, pierde din calitati.

Nautul este o foarte buna sursa de fier si unul din cele mai bune alimente pentru dieta femeilor. Nautul este excelent pentru femeile care alapteaza, dar si pentru gravide. Nautul este foarte usor digerabil ceea ce-l face ideal in dieta copiilor. Fibrele solubile din naut ajuta la mentinerea unui nivel optim al zaharului din sange. Nautul are un indice glicemic mic si produce carbohidrati cu ardere lenta. Combinata de proprietati face ca nautul sa fie ideal in cursul dietelor.

Aportul regulat de naut ajuta la scaderea colesterolului rau din organism. Colesterolul crescut poate provoca accidente vasculare cerebrale si atacurile de cord, iar nautul are capacitatea de a reduce in mod natural colesterolul rau din organism. Nautul contine, de asemenea, cantitati mari de acid folic si magneziu, care sunt bune pentru ochi si pentru controlul fluxului sangvin si tonicitatea vaselor de sange mici.

In : Stiri din Sanatate 


Tags: iata o excelenta sursa de proteine  mai ales in post!